Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Uakseptabelt å degradere spillere

Niso mener LSK ikke kan gjøre hva de vil med vrakede Pål Strand.

(Dagbladet.no): I går ble Pål Strand (31) og Dan Anton Johansen (28) sendt vekk fra LSK-treninga, de er flyttet ned til B-laget og inngår ikke i klubbens planer.

Strand er skuffet og sinna og har tatt kontakt med spillerorganisasjonen Niso. De representerer gjerne 31-åringen.

- Vi skal se nærmere på saken, sier Niso-leder Silje Vaadal til Dagbladet.no.

På generelt basis mener hun at en klubb ikke kan degradere spillere fra A-laget, ut i fra det som passer klubben best.

- En kontrakt inngås for en bestemt periode, og skal i utgangspunktet ikke sies opp. Vi ser at enkelte klubber prøver å presse spillere ved å degradere dem. Det er uakseptabelt, skal man endre kontrakten skal spilleren være enig, sier Vaadal.

Det hjelper ikke at klubben betaler lønna, og slikt sett oppfyller sine betingelser.

- Det må være et faglig tilbud, som ligger til grunn for avtalen. For det fleste spillere er dette treningstilbudet. Å plutselig å få tilbud om en annen hverdag er ikke holdbart. Vi har hatt sånne saker før, sier Vaadal.

B-laget er eliten

VRAKET FRA A-LAGET: Pål Strand motsetter seg å trene med rekruttene på B-laget, og får støtte fra spillerorganisasjonen Niso. Foto: Daniel Sannum Lauten / Dagbladet
VRAKET FRA A-LAGET: Pål Strand motsetter seg å trene med rekruttene på B-laget, og får støtte fra spillerorganisasjonen Niso. Foto: Daniel Sannum Lauten / Dagbladet Vis mer

Lillestrøm-styreleder Per Mathisen er av en annen oppfatning, den sportslige biten er i orden fordi B-laget tilhører elitegruppa i klubben.

- Vi oppfyller våre forpliktelser så lenge spillerne er hos oss, sier LSKs styreleder Per Mathisen til Dagbladet.no.

Han er blitt varslet av Strand om at han ønsker å forfølge LSKs beslutning ved hjelp av Niso og advokat.

- Vi har ikke hørt noe ennå, men det er klart at de har full rett til det. Vi ønsker å behandle saken riktig, vi vil ikke behandle verken Pål eller Dan Anton dårlig.

Han forklarer vrakingen med at de sportslig ikke lenger er gode nok for tippeligaklubben.

- En samlet sportslig ledelse tok beslutningen. De to er per i dag ganske langt unna å bli satset på i A-laget, det har de også fått beskjed om. Vi er flere enn vi skal være og er nødt til å slanke stallen, sier Mathisen til Dagbladet.no.

Han understreker at verken veteran Strand eller danske Johansen har gjort noe galt, annet enn å ikke holde mål for LSK-laget i 2008. Mathisen forstår også at Strand er forbannet og skuffet.

Ikke hyggelig for noen

- Vi har forståelse for at han reagerer sterkt på dette, det er ikke hyggelig for han eller noen andre. Men noen ganger kommer det dit, sier LSK-styrelederen.

Lillestrøm håper andre klubber kommer på banen, slik at spillerne får spilt fotball. Han avviser at LSK prøver å presse duoen ut ved hjelp av degraderingen.

Strand har kontrakt ut sesongen. Johansen har en avtale som løper fram til 2009.

- Jeg regner med at de vil spille fotball og ta vare på karrieren videre. Jeg tror de vil gripe en sjanse som kommer, jeg tror ikke de spekulerer i å sitte hos oss, sier LSK-lederen.

REAGERER: Niso-leder Silje Vaadal mener en klubb ikke kan endre status på spiller uten at det foreligger enighet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media