- Uakseptabelt å gå til en av Liverpools erkerivaler

Agger med ny nesestyver til Torres.

TA DEN: Daniel Agger ga Fernando Torres et brutalt møte med gamleklubben tidlig i 1. omgang sist søndag. Nå gir han Torres en ny nesestyver - denne gangen av det verbale slaget. Foto:  EPA/KERIM OKTEN
TA DEN: Daniel Agger ga Fernando Torres et brutalt møte med gamleklubben tidlig i 1. omgang sist søndag. Nå gir han Torres en ny nesestyver - denne gangen av det verbale slaget. Foto: EPA/KERIM OKTENVis mer

(Dagbladet): Det virket nesten som en markering da Daniel Agger, ganske tidlig inn i kampen mot Chelsea forrige helg, sendte Fernando Torres i gresset med en velrettet albue opp i ansiktet.

Inntrykket svekkes ikke akkurat av danskens ferske uttalelser om sin tidligere lagkamerat.

Der Torres selv har hevdet at han fikk Steven Gerrards velsignelse før han stakk til Chelsea, har Agger langt mindre forståelse for avgjørelsen.

- Det er uakseptabelt å spille for en av Liverpools erkerivaler, sier han i et intervju som er gjengitt i de fleste engelske aviser i dag.

- Ville aldri gått til en annen engelsk klubb
«His armband proved he was a red», het det i Liverpool-fansens hyllestsang til Torres. Teksten spilte på at spanjolen, mens han var kaptein i Atletico Madrid, hadde påskriften «you'll never walk alone» på innsida av kapteinsbindet.

Derfor trodde fansen på Torres da han hevdet at han ikke ville spille for noen annen klubb i England, men etter to svake sesonger på rappen fant han ut at nok var nok.

Agger mener den type oppførsel er respektløs.

MANGEL PÅ RESPEKT?: Agger mener det er mangel på respekt å gå til en engelsk rival når du spiller i Liverpool. Foto: EPA/GEOFF CADDICK
MANGEL PÅ RESPEKT?: Agger mener det er mangel på respekt å gå til en engelsk rival når du spiller i Liverpool. Foto: EPA/GEOFF CADDICK Vis mer

- For en danske handler det om å ha respekt for klubben du spiller for. Jeg er stolt over å bære Liverpool-drakta og vil aldri gå til en annen klubb i England. Jeg ville aldri gått til Manchester United eller Everton, for eksempel. Det handler om respekt for klubben, sier Agger ifølge The Guardian.

- Vi var ræva
Torres fikk flere smil og klapp på skuldra av Liverpool-spillerne før kampen på Stamford Bridge sist søndag, som tydet på langt fra alle så på overgangen til Chelsea som noe svik.

Agger sier da også at Torres har vært en populær mann på treningsfeltet Melwood og i garderoben, og at han fortsatt er godt likt. Men han sliter med å forklare hvorfor spanjolens prestasjoner har vært under pari gjennom store deler av sesongen.

- Det er det store spørsmålet, er det ikke? Hvordan skal jeg forklare det... se på laget: Vi spilte elendig, vi var ræva. Og han er en del av laget. Når hele laget spiller godt, spiller han også mye bedre. Det er det samme for alle - for meg, for Stevie (Gerrard), alle, sier han.

Gir Dalglish og Clarke æren
Sist søndag var Torres igjen en skygge av sitt gamle jeg, mens en revitalisert Liverpool gjorde akkurat nok til å vinne kampen. Det var den fjerde strake seieren under Kenny Dalglish - og nå blomstrer optimismen på Merseyside igjen.

Da Dagbladet spurte et knippe supportere og eksperter tidligere denne uka, forklarte de oppsvingen med ord som flaks, innsats, trygghet og vilje.

Agger peker først og fremst på økt selvtillit.

- Mye av oppturen er Kenny og Steve Clarkes fortjeneste. De har utgjort en stor forskjell. Men det handler også om selvtillit, for vi er de samme fotballspillerne. Selvtillit kan vinne kamper, og på en eller annen måte har Kenny og Steve fått selvtilliten tilbake i spillerne. Det ser bra ut, men vi har fortsatt en lang vei å gå, sier dansken. 

VILLE IKKE VENTE PÅ LIVERPOOL: Torres har forklart overgangen med at han ikke hadde tid til å vente på at Liverpool skulle nå gamle høyder. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS.
VILLE IKKE VENTE PÅ LIVERPOOL: Torres har forklart overgangen med at han ikke hadde tid til å vente på at Liverpool skulle nå gamle høyder. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS. Vis mer

PS! Om søndagens albue mot Torres sier Agger:

- Fotball er en kontaktsport.

HYLLER DALGLISH OG CLARKE: Agger gir dem æren for å ha gitt spillerne selvtilliten tilbake. Foto:  REUTERS/Toby Melville
HYLLER DALGLISH OG CLARKE: Agger gir dem æren for å ha gitt spillerne selvtilliten tilbake. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer