Ole Gunnar Solskjær

- Uakseptabelt alle andre steder

Det spekuleres voldsomt i engelske medier om Ole Gunnar Solskjærs (48) tid i Manchester United nærmer seg slutten. Samtidig lanseres det flere potensielle erstattere.

UNDER PRESS: Svake resultater gjør at Solskjær er under hardt press. Foto: AFP
UNDER PRESS: Svake resultater gjør at Solskjær er under hardt press. Foto: AFP Vis mer
Publisert

Ole Gunnar Solskjær er mildt sagt under press som Manchester United-manager. Men presset virker å være sterkere fra utsida enn fra innsida.

For ifølge flere medier sitter nordmannen fortsatt trygt gjennom den kommende landslagspausen.

- Tre dager etter derbynederlaget er det fortsatt ingen kontakt mellom Manchester United-styret og andre managere. Ingen samtaler. Solskjær støttes fortsatt av hoveddelen av styremedlemmene. Joel Glazer er den eneste som kan endre situasjonen, men det er fortsatt ingen signaler om det, skriver vanligvis velinformerte Fabrizio Romano på Twitter.

Lokalavisa Manchester Evening News mente at nordmannens jobb hang i en tynn tråd etter nederlaget i byderbyet. Nå skriver de at det forventes at Solskjær leder laget mot Watford om snaue to uker.

- Det har vært ganske stille etter tapet mot City og det samme etter ydmykelsen mot Liverpool. Det er ikke noen tvil om at det er noe alvorlig gærent der, sier TV 2-kommentator, Øyvind Alsaker, til Dagbladet.

MANCHESTER: - Det er vanskelig å se for seg hvordan Solskjær skal klare dette, sier Dagbladets reporter Christian Monge. Video: Henrik Ljosland. Vis mer

- Kan redde mye av sesongen

The Athletic skriver at avtroppende United-sjef Ed Woodward ikke ønsker å sparke nordmannen som sin siste store avgjørelse i klubben.

- Det som ville vært uakseptabelt i omtrent alle andre eliteklubber, ser ut til å være akseptabelt for det nåværende United-regimet, skriver nettstedet.

- Det virker ikke som de agerer, men det er jo vanskelig for Ed Woodward som skal slutte. Han vil helst slippe å sparke en trener dagen før han gir seg og en ny sjef vil nok ikke heller sparke en trener første dag, sier Alsaker.

Alsaker mener det er flere spørsmål om spillergruppa står bak Solskjær.

- Vil de blø for ham? Er det en god kultur i klubben eller holder det på å råtne? Det er slike spørsmål man stiller seg selv. Er det kjørt, så er det vanskelig å snu, sier han.

På de fem neste kampene venter Watford, Chelsea, Arsenal, Crystal Palace og Norwich.

- Det er et vanskelig regnestykke. Solskjær må levere, det er rimelig klart. De har slitt i hele høst, men mot de beste har de blitt ordentlig ydmyket. Så møtet mot Chelsea kan bli skummelt. Det er ingen aksept for en ny ydmykelse, så de må henge bedre med mot Chelsea, sier Alsaker og fortsetter:

- Slår de Watford, sikrer avansement i Champions League og får et resultat mot Chelsea så er mye av sesongen reddet.

KANDIDAT: Tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers lanseres som en mulig Solskjær-erstatter. Foto: John Walton/Pa Photos
KANDIDAT: Tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers lanseres som en mulig Solskjær-erstatter. Foto: John Walton/Pa Photos Vis mer

- Mye som må plass

Nordmannen er oddsfavoritt til å være neste manager som får sparken i Premier League og flere mener han bør slutte i jobben.

- Jeg tror han sitter trygt fram til oppgjøret mot Watford. Det er vanskelig å peke ut gode alternativer. Det er rett og slett litt mangelfullt på den fronten, mener Alsaker.

Lokalavisa har allerede lagt fram potensielle kandidater til å ta over etter Solskjær.

Der lanserer de Leicester-manager Brendan Rodgers som favoritt til å ta over etter Solskjær.

- Rodgers «fits the bill» som de sier, så han er helt sikkert en god kandidat. Det er heller ikke lett å få managere ut av kontrakter og som regel vil de ikke gå midt i sesongen. Jeg vil tro Rodgers er mer aktuell til sommeren hvor han eventuelt kan sette sitt preg på laget før en ny sesong, forteller Alsaker.

Tidligere ble Antonio Conte linket til jobben, men forrige uke tok italieneren jobben i Nord-London hos Tottenham. Erik ten Hag har hatt stor suksess i Ajax og blitt nevnt flere ganger.

- Ten Hag og Brendan Rodgers har levert bra over tid og fått til mye. De er nok veldig aktuelle, men igjen er det mye som må på plass. Det er en vanskelig øvelse, sier Alsaker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer