Uakseptabelt, men forståelig

JOHN CAREWS beslutning om å droppe Luxemburg-kampen er forståelig. Det betyr ikke at den er akseptabel. Agent Flod må gjerne på vegne av Carew uttrykke at det er en ære å spille for Norge. Handlingen kan vanskelig tolkes som annet enn et uttrykk for det motsatte. Hadde det vært en ære å spille for Norge, hadde naturligvis Carew vært med landslaget på en kveld som utelukkende vil handle om nettopp det:Ære.

NÅR CAREW ikke benytter den første og beste anledningen til å ta de belastningene det måtte medføre å vende tilbake til et norsk landslag, gjør han bare veien tilbake enda litt lenger. Og det vet han. Antakelig har Carew allerede lagt premissene for et varig brudd med dagens landslagsledelse.

For Nils Johan Semb kan naturligvis ikke akseptere et nei fra Carew i denne omgang - for så å kalle ham inn til et eventuelt play off mot langt gjevere mostandere.

Carews nei til Luxemburg-kampen må betraktes som et nei til Semb - og et tja til Sembs etterfølger.

OFFISIELT heter det at Carew vil bruke tid og krefter på å tilpasse seg sin nye klubb, Roma. Og at det fortsatt er mange praktiske utfordringer i forbindelse med flyttingen fra Spania til Italia. Sikkert både klokt og riktig. Men naturligvis ligger det andre motiver i bunn:Det er fortsatt en betydelig hevelse i Fotball-Norge etter slagene hans mot John Arne Riise. Carews tilbakekomst vil naturligvis utløse noen av de spørsmålene som ennå ikke er besvart av hovedpersonen selv.Og det er ikke veldig fristende å reise hjem til Norge for å sitte på reservebenken og se et par av spisskonkurrentene score mot laget med 0 poeng i EM-kvalifiseringen. Carew er ikke lenger Sembs førstevalg på spissplassen.

NOEN VIL kanskje tolke Carews nei som en slags hevn etter Riise-episoden. En slik tolkning vil i så fall være en drøy overvurdering av Carews prestasjoner i EM-kvalifiseringen. Carew har ikke vært god nok til å savnet. Men han kommer til å bli det. Plutselig står han fram som den klassespissen han av og til er - og som et opplagt førstevalg.

Men inntil videre skal vi glede oss med fetterne Flo og forhåpentligvis Ole Martin Årst. Det er antakelig best både for Norge og for Carew.

SIER NEI TAKK: John Carew vil ikke spille Norges EM-kvalifiseringskamp mot Luxemburg.