-  Uaktuelt å gå langrenn

Liv Grete Skjelbreid Poirée (31) har bestemt seg for framtida, men røper ingen ting - bortsett fra at det er uaktuelt å satse på langrenn.

Torsdag skrev Dagbladet at langrennslaget gjerne vil ha Skjelbreid Poirée om hun bestemmer seg for å slutte med skiskyting.

-  Det blir i hvert fall ikke aktuelt, fastslår hun med en latter.

Hun er smigret over tilbudet, men tror det er litt for sent å begynne satsingen i langrennssporet nå.

-  Dette tror jeg er noe folk sier fordi jeg har vært så dårlig i det siste, og de har mista troa på meg. Jeg synes det er veldig kjekt å gå langrenn, men da måtte jeg har begynt tidligere, forteller Skjelbreid Poirée.

Misunnelig

Hun innrømmet likevel at hun er litt misunnelig på langrennsløperne.

-  De kan på en måte trene i to timer og så er de ferdig, mens vi må trene i tre timer. Dessuten har de ikke så mange lange reiser som vi har, og det kunne vært godt, innrømmer Skjelbreid Poirée.

Etter OL har hun brukt tiden sammen med mann og barn hjemme i Norge, blant annet for å diskutere framtida. Avgjørelsen er så godt som tatt.

-  Bestemt meg

-  Jeg har nok bestemt meg nå, men jeg vil ikke si noen ting om det før senere. Jeg er ikke av typen som sier en ting, for så å gjøre noe annet.

Savnet av datteren Emma (3) er en av grunnene hun har oppgitt for mulig nedtrapping, men så langt har det gått bra å kombinere familielivet med idretten.

-  Har man lyst nok til å drive idrett og bli god, mener jeg det går å kombinere skiskytinga med familielivet. Men en må være motivert, og det er bestandig mange avgjørelser å ta som toppidrettsutøver, påpeker Skjelbreid Poirée.

BESTEMT: Garantert ikke langrenn for Liv Grete Skjelbreid Poirée i framtida. Om det blir skiskyting eller familieliv, vil hun ikke røpe.