Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Uaktuelt å være spillende trener

Ronny Deila overtar Godset.

(Dagbladet.no) Denne vinteren har Martin Andresen og Vålerenga fått mye oppmerksomhet. Landslagskapteinen har valgt en modell hvor han er spillende manager i Oslo-klubben, med et kobbel av trenere under seg.

Mandag kveld ble Ronny Deila (32) offentliggjort som ny Strømsgodset-trener. Samtidig legger han fotballstøvlene på hylla.

For han vurderte ikke å være spillende hovedtrener en gang.

- Nei, det var ikke aktuelt. Det var utfordrende nok å være spillende hjelpetrener i fjor. Jeg vil gjøre denne jobben 100 prosent og ikke gjøre to jobber 50 prosent, sier Deila til Dagbladet.no.

All energi til spillerne

Han forteller at han generelt sett ikke har trua på modeller med spillende trenere, men han vil likevel ikke kaste noen dom over Vålerenga-prosjektet.

- Det kan hende de lykkes, men da må du ha mange folk rundt deg som du stoler på.

- Personlig må jeg bruke all energi på spillerne og ikke på å trene selv.

LEGGER OPP: Ronny Deila legger støvlene på hylla når han nå blir hovedtrener i Strømsgodset. Foto: BIRTE ULVESETH/SCANPIX
LEGGER OPP: Ronny Deila legger støvlene på hylla når han nå blir hovedtrener i Strømsgodset. Foto: BIRTE ULVESETH/SCANPIX Vis mer

At Ronny Deila nå overtar Strømsgodset er ikke veldig overraskende, siden han overtok midlertidig da Dag-Eilev Fagermo trakk seg. Alt går faktisk etter planen for 32-åringen.

- Jeg har tatt bevisste valg med tanke på dette siden jeg var 20 år, sier han.

Stein for stein

Den tidligere forsvarsspilleren har spilt for Odd, Viking og Godset i Tippeligaen. Nå blir han toppfotballens nest yngste sjef, etter Martin Andresen (30).

- Jeg har hele tida likt å jobbe med mennesker og har gått på lærerhøgskolen. Jeg har også jobbet i idrettskretsen og trent ulike lag i ti år. Derfor føler jeg meg godt rustet og jeg ser ikke på meg selv som uerfaren.

Klubben har ennå ikke skrevet målsettingen i stein, men Deila er likevel klar på at de må gå for å forbedre fjorårets 10. plass.

- Vi har vært i vekst lenge nå, og det vil vi fortsette med. Men det er ikke lenger så lett å ta de store stegene så raskt. Vi skal bygge stein for stein, sier han.

Akkurat som han parallelt med spillerkarrieren har lagt grunnmuren for trenerkarrieren.

image: - Uaktuelt å være spillende trener

- Dette blir utrolig spennende. Som å debutere i Tippeligaen igjen.

MER Å JUBLE FOR? Her jubler Ronny Deila sammen med Godset-fansen etter seieren på Lerkendal forrige sesong. - Vi skal spille underholdende og morsom fotball, som gir seire, sier Ronny Deila om det Strømsgodset-laget han skal lede denne de to neste åra.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media