Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Uaktuelt med forbud mot rallykjøring

Det er uaktuelt å innføre strengere reguleringer eller forby motorsport etter dødsulykken på Haslemoen i Hedmark lørdag.

Leder i Stortingets kulturkomité, Trond Giske (AP) sier at det er viktig å fokusere på høyest mulig sikkerhet.

- Men vår holdning er ikke å forby rally eller annen motorsport, sier han til VG.

Kartleseren mistet livet og bilføreren ble alvorlig skadd i en utforkjøring under tredje runde i norgescupen i rally. Ambulansepersonell forsøkte gjenopplivning, men livet til kartleseren sto ikke til å redde.

I 1972 sto daværende samferdselsminister Reiulf Steen (Ap) bak et forslag som skulle gjøre det mye vanskeligere å arrangere billøp i Norge.

Det ble gjennomført en kampanje der det ble fokusert på sammenhengen mellom fart og ulykker, og i perioden 1973 til 1979 ble reglene for billøp kraftig skjerpet.

- Rally stimulerer jo ikke akkurat til å kjøre rolig og behersket, så det var et ledd i trafikksikkerheten. Det handlet altså ikke utelukkende om rally, sier Steen.

President i Norges Bilsportforbund, Finn R. Jacobsen, vil ikke underslå at bilsport kan være farlig. Men han understreker at det fokuseres mye på sikkerheten til publikum, funksjonærer og utøvere.

- Vi prøver på beskytte dem så godt vi kan, sier Jacobsen til avisen.

(NTB)