- Uaktuelt med nye runder med OL-søkere

Giske reagerer på nedrakkingen av Tromsø.

Kulturminister Trond Giske er klinkende klar på at det neste OL i Norge skal til i Tromsø, enten det blir søknad i 2018 eller 2022.

- Jeg reagerer på nedrakkingen av Tromsø som mulig arrangørby som har kommet i kjølvannet av kvalitetsrapporten. Etter mitt syn viser ikke rapporten at det er dyrt med et OL i Tromsø i 2018. Den viser at det er dyrt med OL, sier Giske til Nordlys.

Han minner om at veldig mange av ekstrakostnadene ville blitt de samme med et annet norsk alternativ.

Av totalavviket på 10 milliarder kroner mellom Tromsøs søknad og granskernes rapport, er 8 milliarder geografinøytrale kostnader.

Giske legger heller ikke skjul på at han opplever debatten om hvor mye idretten skal akseptere av tippemidler til OL-anlegg som en skinndebatt.

- Det er legitimt å ha ulike meninger, men man må spille med åpne kort. Dette handler ikke om 200 millioner kroner. Det ligger andre motiver bak motstanden mot et OL i Tromsø, sier statsråden, som er klar på at skal det arrangeres vinter - OL i Norge, blir det i Tromsø.

- Det er ikke aktuelt med runder med andre søkere. Hvis idretten skulle konkludere med at det i denne omgang blir for dyrt, vil jeg tolke det som at det er OL som er for dyrt, ikke et OL i Tromsø.

Mandag møtes Idrettsstyret for å behandle OL-saken på nytt. Valget står mellom å stå på søknaden om statsgaranti, eller trekke den tilbake og avlyse OL-planene for denne gang.

- ANDRE MOTIVER: Kulturminister Trond Giske mottar rapporten som forteller om et dyrt Tromsø-OL. Men Giske mener det er OL i seg selv som er dyrt, ikke det i Tromsø spesielt. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
- ANDRE MOTIVER: Kulturminister Trond Giske mottar rapporten som forteller om et dyrt Tromsø-OL. Men Giske mener det er OL i seg selv som er dyrt, ikke det i Tromsø spesielt. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer

(NTB)

- Uaktuelt med nye runder med OL-søkere