-  Uaktuelt med nytt EM

Andre Bergdølmo (34) ser det som uaktuelt å spille i et nytt EM-sluttspill for Norge, og sier dermed trolig takk for seg på landslaget.

LA MANGA (Dagbladet): Mye tyder på at høyrebacken har gjort sitt på det norske landslaget, og fremover konsentrer seg om å spille for sin nye sjef Ståle Solbakken i FC København.

-  Jeg er 34 år, så det blir ikke noe nytt sluttspill på meg. i kampene frem mot et EM, sier Bergdølmo.

-  Jeg skal ha en prat med Åge i forkant av Senegal-kampen.

Men Bergdølmo vet ikke om han blir tatt ut til kampen.

Hangeland-debut

-  Men er du motivert til å bidra i kvaliken dersom Hareide ber deg om å være med å spille Norge til et eventuelt EM?

-  Det skal jeg også ta en prat med Åge om før jeg svarer på, sier Bergdølmo.

I går spilte han hele kampen da FC København spilte 0-0 mot Salzburg, med landslagskollega Brede Hangeland for første gang på plass i Københavns bakre firer.

LANDSLAGS-NEI: Københavns André Bergdølmo går langt i å si nei til videre landslagsspill. Her I gårsdagens kamp mot Salzburg. Foto: Digitalsport
LANDSLAGS-NEI: Københavns André Bergdølmo går langt i å si nei til videre landslagsspill. Her I gårsdagens kamp mot Salzburg. Foto: Digitalsport Vis mer

-  Brede er en bra spiller som passer godt i dansk fotball. I FC København triller vi mye ball og Brede er rolig og flink med ball så han vil passe godt inn, mener Bergdølmo.

-  Dessuten er han sterk på hodet, men det skulle jo bare mangle når man er nesten tre meter høy.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Betryggende

Selv synes Hangeland det er en betryggelse å ha kameraten fra landslaget i samme backrekke.

-  Det er en betryggelse, særlig nå i begynnelsen når jeg ikke kjenner noen av spillerne. Jeg har jo bare vært med på to treninger så langt, sier Hangeland, som synes debuten gikk greit.

-  Til å ikke kjenne medspillerne særlig synes jeg det gikk bra. Enda bedre i 2. omgang da jeg hadde fått en omgang i sekken. Men jeg sliter enda med litt jetlag etter USA-turen med landslaget, sier Hangeland.

Også Solbakken var fornøyd med debutanten, og lover Åge Hareide at Hangeland ska fortsette å spille stopper i København.

-  Det blir bare unntaksvis dersom jeg bruker ham på midtbanen, lover Solbakken.