Johaug venter på dopingdommen:

- Uansett om det blir to, seks eller åtte måneder er denne sesongen over

Johaug forbereder seg på lang straff.

FORBEREDT PÅ LANG UTESTENGELSE: Therese Johaug, her i prat med Dagbladet etter den positive dopingprøven, er forberedt på at sesongen allerede er over.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORBEREDT PÅ LANG UTESTENGELSE: Therese Johaug, her i prat med Dagbladet etter den positive dopingprøven, er forberedt på at sesongen allerede er over. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Om ikke mange dager vil Påtalenemda i Antidoping Norge levere sin innstilling til hva slags straff Therese Johaug bør få etter å ha testet positivt på det forbudte stoffet clostebol.

- JEG FINNER STYRKE GJENNOM KJÆRLIGHETEN: Therese Johaug møtte pressen for første gang siden hun fortalte om den positive dopingprøven for nøyaktig to uker siden. Video: NTB Scanpix Vis mer

Johaug er allerede nå suspendert i påvente av en dom, men trener som vanlig med tanke på å komme tilbake i skisporet.

Når det blir er derimot helt i det blå. Dommen vil først foreligge på nyåret når Domsutvalget i Norges Idrettsforbund har sagt sitt.

Men blir utestengelsen for kort, har det internasjonale skiforbundet og president Gian Franco Kasper allerede varslet, gjennom Dagbladet, at de kommer til å anke den.

Blir den veldig streng, kommer Johaug trolig til å anke.En dom på mer enn ett år innebærer for eksempel at OL i Pyeongchang i 2018 også ryker for Johaug.

Likevel forbereder Johaug seg på at inneværende sesong er over. Det blir trolig ikke noe VM i Lahti for den regjerende VM-dronninga.

- Selv om det nå blir en straff på to, seks eller åtte månederer jo denne sesongen over. Så sesongen er sannsynligvis ødelagt. Alt annet enn den beskjeden ser vi på som noe positivt, sier Johaugs manager Jørn Ernst til den svenske avisa Expressen.