Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Uansett utfall, ville hele verden visst hva som var fakta

Skuffet WADA-sjefen ville ha offentlig Armstrong-høring.

GIR OPP: Lance Armstrong gikk i natt ut og sa han gir opp å renvaske seg for dopinganklagene mot ham. Foto: Peter Dejong / AP Photo / NTB Scanpix
GIR OPP: Lance Armstrong gikk i natt ut og sa han gir opp å renvaske seg for dopinganklagene mot ham. Foto: Peter Dejong / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

John Fahey mener Lance Armstrongs beslutning om å gi opp dopingkampen vil bli sett som en innrømmelse av skyld. WADA-sjefen ville helst hatt saken opp for en åpen domstol.

Armstrong, som vant Tour de France sju ganger fra 1999 til 2005, kunngjorde fredag norsk tid at han gir opp kampen mot dopinganklagene som har vært rettet mot den tidligere proffsyklisten i en årrekke.

Fahey sa til australske ABC radio fredag at han var skuffet over at anklagene ikke ble prøvd for en åpen domstol.

- Jeg skulle likt å se beskyldningene, insinuasjonene, ryktene som er gått rundt i årevis testet i en åpen domstol og en ordentlig prosess. Uansett utfall, ville hele verden visst hva som var fakta, sa sjefen for Verdens antidopingbyrå (WADA).

Armstrong hevder fortsatt sin uskyld, men Fahey sier at 40-åringens valg om å gi opp kampen mot anklagene kun kan ses som en innrømmelse av skyld.

SKUFFET: WADA-sjef John Fahey er skuffet over at det ikke blir noen høring for åpen domstol i Lance Armstrong-saken. Foto: LEON NEAL / AFP PHOTO / NTB Scanpix
SKUFFET: WADA-sjef John Fahey er skuffet over at det ikke blir noen høring for åpen domstol i Lance Armstrong-saken. Foto: LEON NEAL / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

- Det kan ikke tolkes på noen annen måte, la han til.

USAs antidopingbyrå (USADA) har gjort det klart at det vil frata Armstrong alle hans Tour de France-titler og utestenge ham fra sykkelsporten på livstid.

Mandag ble Armstrongs søksmål mot USADA på nytt avvist av en dommer i amerikanerens hjemby Austin i Texas. Det banet vei for at antidopingbyrået kunne fortsette det ekssyklisten selv har beskrevet som en heksejakt mot ham.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media