UAVGJORT: Ståle Solbakkens FC Köln spilte 1-1 mot Kaiserslautern.Foto: EPA/ROLF VENNENBERND
UAVGJORT: Ståle Solbakkens FC Köln spilte 1-1 mot Kaiserslautern.Foto: EPA/ROLF VENNENBERNDVis mer

- Uavgjort er et pissresultat

Solbakken skuffet etter 1-1 mot Kaiserslautern.

• Köln - Kaiserslautern 1-1 (1-1)

KÖLN (Dagbladet): Ståle Solbakkens Köln kjørte fullstendig over Kaiserslautern i over 70 minutter. Men et enormt sjansesløseri ødela for det som burde vært tre opplagte hjemmepoeng på RheinEnergieStadion.

- Uavgjort er et pissresultat. Vi skaper så mye sjanser at vi skal vinne i dag, sier en skuffet Ståle Solbakken. 

- Jeg er både fornøyd og misfornøyd. Fornøyd med at vi spiller bra til tider, men selvsagt misfornøyd med at vi ikke får poengene.

Størrelsen på sjansene til hjemmelaget var det ikke noe å si på.

- Det er en 3-4 sjanser som vi helt klart skal score på, men i dag var tydeligvis ikke dagen for de gode avslutningene, sier Köln-treneren.

Bortelaget i ledelsen
Ingen kan klandre Köln-supporterne som tidlig i første omgang satt med en følelse av at første serierundens begredelige historie var i ferd med å gjenta seg.

Kaiserslautern slo inn fra høyre, foran mål sto en totalt umarkert Ivo Ilicevic. Enkelt satt han inn 1-0 for gjestene.

Nøyaktig som mot Wolfsburg i det 17. spilleminuttet og, nøyaktig som sist, takket være elendig forsvarsspill.

Om det var Solbakkens formanende ord fra sidelinja som gjorde utslaget er ikke godt å si. Men, i motsetning til fiaskoen i seriedebuten, slo hjemmelaget umiddelbart tilbake.

Innbytter Andrezinho kjempet seg til dødlinja, slo inn til en umarkert Mato Jajalo, som klinket inn utlikningen.

- Jeg er fornøyd med måten vi kommer tilbake på. Det viser at vi vi er mentalt sterk, sier trener Solbakken om den raske utlikningen.

Morsom førsteomgang
De to kjappe scoringen satt fart i omgangen og, mest av alt, i Solbakkens mannskap. Spissen Milivoje Novakovic var fryktelig nær å sende hjemmelaget i ledelsen, men et oppofrende Kaiserslautern-forsvar fikk avverget i siste øyeblikk.

Like før pause, burde nevnte Chihi definitivt scoret, men alene med Kevin Trapp var det gjestenes keeper som kom seirende ut.

Sekunder etter trodde hele RheinEnergieStadion at ledelsen endelig var et faktum, men Novakovic ble korrekt avblåst for offside da han satte returen på midtbanemann Martin Lanigs langskudd.

Like etter hvilen burde hjemmelaget igjen tatt føringen. Målscorer Jajalo kom helt alene med Trapp, men sendte avslutningen håpløst utenfor.

Sjansesløseri
Det var også det mye av omgangen skulle handle om: at Köln skullle svi store målsjanser. Først, da Novakovic elegant rundet Kaiserslauterns danske venstreback Leon Jessen. Avslutningen gikk derimot hapløst til side for mål. Så, ved Chihi, som var en skostørrelse unna å sette Slavomir Peszkos gode innlegg.

Det ble derimot bare med nesten.

- Det er selvfølgelig ikke nok. Samtidig viser vi klar forbedring i dag. Vi fortjener å vinne, sier Ståle Solbakken.