MÅLGLADE HERRER: Med John Carew ute med skade hviler mye av scoringsansvaret på Erik Huseklepp (t.v.) og Moa i Reykjavik i kveld. Poeng mot Island - helst tre - vil være en hyggelig start på EM-kvaliken.Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
MÅLGLADE HERRER: Med John Carew ute med skade hviler mye av scoringsansvaret på Erik Huseklepp (t.v.) og Moa i Reykjavik i kveld. Poeng mot Island - helst tre - vil være en hyggelig start på EM-kvaliken.Foto: Hans Arne Vedlog/DagbladetVis mer

- Uavgjort er for dårlig. Norge skal slå Island

Morten P. svarte om Island-kampen.

||| • Les spørsmål og svar nederst i artikkelen!

(Dagbladet): I kveld møter Norge Island på Laugardalsvöllur uten mannen som har vært vårt viktigste offensive kort i de forutgående sluttspillkvalifiseringene tilgjengelig.

John Carew spiller etter eget utsagn med ett og et halvt kne for tida, og blir spart for turen til Sagaøya for å stå best mulig rustet til hjemmemøtet med Portugal på tirsdag.

Norge har ikke vunnet en kvalikkamp mot fotballillebror Island på 37 år - inkludert to uavgjorte oppgjør i forrige kvalik til VM i Sør-Afrika. Det er en dyster statistikk som skulle tilsi at landslagssjef Egil «Drillo» Olsen helst skulle hatt alle sine beste menn tilgjengelig.

STILLER TIL NETTMØTE: Dagbladets kommentator Morten Pedersen svarer på lesernes spørsmål fra Island.  Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet.
STILLER TIL NETTMØTE: Dagbladets kommentator Morten Pedersen svarer på lesernes spørsmål fra Island. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet. Vis mer

Carews fravær betyr et uendret norsk lag for tredje landskamp på rad, med Mohammed «Moa» Abdellaoue på spissplass og Erik Huseklepp i en høyre kantrolle.

En god løsning, som gjør savnet av John Carew lite merkbart, mener Morten Pedersen på kommentatorplass i dagens papirutgave av Dagbladet.

- Ja da, John Carew var fortreffelig i sine beste stunder og leverte ofte det vi forlangte av ham, men en målgaranti å tro på har han egentlig aldri kommet med. Til det er mange av avslutningene hans for tvilsomme. Men Moa treffer ikke bare godt, han treffer stort sett også det han sikter på, og i nærheten av seg vil han i kveld ha en kar i Erik Huseklepp som også scorer mål og som ellers er særdeles dyktig til å skape scoringer for andre. Så ja, det lukter scoringer av disse blide gutta. Og derfor savner vi ikke John Carew i kveld, argumenterer Morten P.

Direkte i livestudio klokka 21.00 i kveld: Island - Norge