Liverpool - Chelsea

Uavgjort etter VAR-drama

Liverpool slo tilbake mot Chelsea etter VAR-drama, utvisning og straffe, i en kamp som til slutt endte uavgjort.

UTLIGNET: Mohamed Salah scoret for Liverpool på straffe. Foto: NTB
UTLIGNET: Mohamed Salah scoret for Liverpool på straffe. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Liverpool - Chelsea 1-1 (1-1)

– Vi er skuffet, for vi burde ha vunnet. Men det er noe vi kan lære av, sa Liverpools Harvey Elliott til TV2 etter kampen.

Mye skulle handle om VAR-dramaet i storoppgjøret mellom Liverpool og Chelsea i Premier League lørdag kveld. For rett før pause til andre omgang prøvde Sadio Mane å sette ballen i mål, men Reece Jamens så ut til å være borte i ballen med hånda.

Sistnevnte ble av den grunn idømt rødt kort og Liverpool fikk straffe. Antonio Rudiger fikk gult kort på grunn av reaksjonen etter avgjørelsen.

Hendelsen har fått ekspertene til å reagere:

TV2s fotballsekspert Jesper Mathisen skriver på Twitter at straffe og rødt kort er godt dømt. Viasat-ekspert Jan Åge Fjørtoft skriver på sin side at han personlig er imot dobbeltstraffe.

Fotballekspert i BBC, Gary Lineker, mener hendelsen skal idømmes straffe men ikke rødt kort.

Like etter utlignet Mohamed Salah på Liverpool-straffen, og det stod 1-1 til pause.

Diskusjonen rundt situasjonen fortsatte mellom Chelsea-spillerne og dommer Anthony Taylor idet de flokker seg rundt han på vei inn i garderoben.

- Det snudde alt opp ned. De første ti minuttene i andre omgang føltes det som om det aldri skulle ta slutt. Så følte jeg vi kanskje kunne skape noe, og de siste fem minuttene håpet jeg bare vi skulle overleve sier Thomas Tuchel om situasjonen til TV2 etter kampen.

I andre omgang presset Liverpool på og skapte gode sjanser. Men Chelsea klarte å forsvare seg smart og bra. Dermed endte det med poengdeling på Anfield.

Kalddusj til Liverpool

Mannen som ble byttet ut til pause forrige gang lagene møttes , Kai Havertz, satte kampens første mål for Chelsea. Det kom også på lagets første store mulighet. For med en heading inn i det lengste hjørnet gav han Liverpool en ordentlig kalddusj.

Det var imidlertid hjemmelaget som tok taket på kampen fra start. Harvey Elliott prøvde seg fra distanse, men ballen snidde desverre stolpen på feil side. Henderson var nære på like etter, men klarte ikke å fullføre avslutnigen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer