Uavgjort for Lillestrøm

Målløst mot FC København.

Lillestrøm hadde de største og farligste sjansene, men måtte nøye seg med 0-0 i Royal League-åpningen mot FC København torsdag.

André Bergdølmo var tilbake på sin gamle hjemmebane for første gang siden han forlot LSK til fordel for Rosenborg, og gjorde en god figur i Københavns midtforsvar.

På tribunen satt Ståle Solbakken, som ved nyttår overtar som trener for FCK etter Hans Backe. Han fikk se at sine fremtidige elever ikke imponerte så altfor mye på Åråsen.

Det var nemlig hjemmelaget som tok tak i kampen fra start, og skapte en gigantisk sjanse etter bare noen minutter da nykommeren Trond Olsen fant Arild Sundgot med et godt innlegg. Headingen strøk stolpen.

Nevnte Olsen spilte for øvrig sin første obligatoriske kamp for Lillestrøm siden overgangen fra Bodø/Glimt etter sesongslutt.

Etter et kvarters spill på Åråsen kom sjanse nummer to. En klarering endte hos Khaled Mouelhi på Lillestrøms midtbane, og kanonskuddet som fulgte fikk FCKs keeper med nød og neppe en hånd på.

Keeper Heinz Müller har slitt LSK-benken store deler av sesongen, men nå er han inne i varmen etter at 41-årige Claus Reitmaier har reist hjem til Tyskland. Müller viste ved flere anledninger torsdag at han kan fylle tomrommet. Som da han lynraskt reddet skuddet fra Peter Møller midt i første omgang.

I andre omgang var det sparsomt med fete måltilbud på Åråsen. Dermed ble poengdeling – og det hadde gjestene størst grunn til å være fornøyd med. (ANB)

HOLDT NULLEN: Frode Kippe og Lillestrøm-forsvaret holdt tett mot FC Københavns angrpiere, men LSK klarte heller ikke å score sjøl.