Uavgjort godt nok

Stabæk og Fredrikstad leverte en nervethriller på Nadderud. Der begge sto igjen som knappe vinnere.

(Dagbladet.no, Stabæk-Fredrikstad 1-1): I en uhyre viktig kamp i bunnstriden var Stabæk det førende laget. Landslagskaptein Martin Andresen fulgte opp den gode innsats fra Bergen forrige uke og leverte nok en bunnsolid kamp.

Men om Andresen var god, kan man ikke si det samme om Stabæk-forsvaret. I hvert fall i første omgang sviktet det ved flere anledninger. FFKs lynraske spiss, Bian West, avslørte både tempoproblemer og en generell uvilje mot å rydde opp i farlig rot.

Det var også West som åpnet nervekampen på Nadderud.

Drømmescoring

En lang ball ble slått blindt mot West, men selv om tre Stabæk-forsvarere hadde mulighet til å klarere, ble det bare rot. Og da dukket West opp og satte enkelt inn 1-0.

Utgangspunktet foran kampen var en nedrykksthriller verdig. Fredrikstad lå på direkte nedrykk med 21 poeng. Stabæk på den siste sikre plassen med 22. Et tap i dagens kamp, ville vært et sjumilssteg mot Mandalskameratene og 1. divisjon for bæringene.

Men Stabæk tok seg kraftig sammen og kastet mye framover for å få utlikningen. Selv om West stadig var skummelt frampå, så var det i motsatt ende målet kom. Og for et mål!

Mads Jørgensen fikk ballen på 20 meter, tok et skritt fram, før han tredde ballen opp i krysset. En god FFK-keeper Alexander Lund Hansen fikk ikke opp armene før ballen var på vei ut av målet igjen.

Vippekamp

Andre omgang ble en oppvisning i overlevelsesevner. Begge lag gikk 100% for seier, noe byttene Knut Thorbjørn Eggen og Gaute Larsen gjorde vitner tydelig om. Ikke ett defensivt bytte, seks offensive. Alt for å få de tre poengene ingen fikk i dag.

André Muri spilte seg kraftig opp i Stabæk-forsvaret og reddet hjemmelaget med å vinne flere nøkkeldueller mot Brian West. I motsatt halvdel var Gunnarsson aktiv etter at han kom inn.

Med Moldes tap på Ullevaal var uavgjort nok for begge lag. Fredrikstad ligger nå på kvalikplass med 22 poeng, mens Stabæk beholdt sin svært usikre siker plass.

Det blir garantert flere nervekamper utover høsten.

GO WEST: Brian West blir gratulert av Markus Ringberg etter å ha gitt Fredrikstad ledelsen.
DANSK FINESSE: Mads Jørgensen blir rent ned av lagkameratene etter å ha satt ballen i krysset fra 20 meter.