Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uavgjort i Arteta-debuten

Det ble poengdeling mellom Arsenal og Bournemouth, da Mikel Arteta gjorde sin trenerdebut.

SIKRET POENG: Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang ga Arsenal ett poeng i Artetas første kamp som trener. Foto: NTB Scanpix
SIKRET POENG: Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang ga Arsenal ett poeng i Artetas første kamp som trener. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Bournemouth - Arsenal 1-1 (1-0)

Det ble ett poeng til hver av lagene da Arsenal var på besøk hos Bournemouth.

Arsenal håper å ha funnet en ny stortrener i tidligere kaptein Mikel Arteta og i sin trenerdebut kunne man se spor av utdanningen han har fått i sine tre og et halvt år som assistent for Pep Guardiola i Manchester City.

37-åringen fikk ikke med seg alle poengene, men kan likevel være relativt fornøyd med hvordan eget mannskap så ut spillemessig. Kaptein Pierre-Emerick Aubameyang scoret bortelagets mål. Etter kampen var han frustrert over at laget ikke fikk med seg alle poengene.

- Vi bommet på mange sjanser i andre omgang. Vi burde tatt tre poeng i dag, men slikt kan skje. Jeg synes innstillingen til gutta var strålende, men vi er nødt til å gjøre det bedre foran mål, sier Aubameyang til BBC.

ENGASJERT: Mikel Arteta. Foto: NTB Scanpix
ENGASJERT: Mikel Arteta. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Spent

Etter fem dager under Arteta virket det som om Arsenal hadde bedre balanse mellom det offensive og defensive, og slapp Bournemouth lite til enn hva de har gjort tidligere denne sesongen.

Arsenals nye trener ble stadig mer engasjert utover i kampen og ga hyppige og klare instruksjoner til sine spillere og innbyttere.

- Det var intenst og jeg var så spent, så jeg ønsket bare å viderebringe den energien til spillerne. Jeg synes vi hadde sjansene til å avgjøre i vår favør, men generelt sett er jeg fornøyd med instillingen, viljen og forpliktelsen de viste. Det var bedre enn jeg forventet, men vi er ikke fornøyd med resultatet, sier Arteta.

Havnet under

I sin første kamp som sjef for Arsenal fikk Arteta se mannskapet sitt styre mye av begivenhetene på sørkysten.

Bortelaget fikk involvert Özil mye i mellomrommet og kom seg til mange innleggsmuligheter fra begge kanter, men de var for ofte unøyaktige og da Arsenal kom til sjanser var særlig Alexandre Lacazette for sløsete.

Artetas mannskap viste seg imidlertid bedre forberedt i overgangsfasene defensivt enn hva tilfelle har vært så langt denne sesongen.

Likevel var det Bournemouth som gikk opp i ledelsen på sin første skikkelige sjanse i kampen. Dan Gosling vant ballen høyt i banen og fikk selv sette ballen i mål etter et fint løp inn i boksen hvor han ble funnet av Jack Stacey.

Like før pause viste Joshua King seg for alvor fram. Nordmannen dro med seg ballen langs venstrekanten helt fra midtbanen og inn i målgården til Arsenal og klarte nesten å lure ballen forbi Bernd Leno fra nesten død vinkel.

Fortjent utligning

Bournemouth la seg lavt for å forsvare ledelsen sin i den andre omgangen og satse på kontringer med trioen King, Wilson og Fraser fremst. Arsenal fikk kontroll i banespillet, men sleit i større grad med å finne åpningene i starten av den andre omgangen.

Det var Mesut Özil og Pierre-Emerick Aubameyang som var Arsenal største trusler for bortelaget og da de to kombinerte holdt gaboneseren på å finne veien til nettmaskene etter timen spilt.

Det var bare en forsmak på det som skjedde et par minutter seinere. Aubameyang fikk vendt med ballen og drevet Arsenal inn i feltet, og etter litt om og men endte et delvis blokkert skudd i beina på Arsenals toppscorer som enkelt satte ballen i mål.

Bournemouth-fansen trodde de jublet for et nytt ledermål da Callum Wilson satte ballen i mål etter en retur, men linjedommeren avvinket korrekt for offside.

Arsenal hadde de beste mulighetene, men klarte ikke å avgjøre. Dermed endte det hele med poengdeling.