Uavgjort i byderby

Birmingham utliknet fire minutter på overtid i et dramatisk derby mot Aston Villa. Vi fulgte kampen direkte. Tabellen.

Ronny Johnsen og europacupjagende Aston Villa ledet 2-0, men klarte bare 2-2 i byderbyet med Birmingham hjemme på Villa Park.

Johnsen fikk seg en smell tidlig i 2. omgang og forlot banen etter 52 minutter. Da ledet Villa 2-0. Innbytter Stern John ble den store helten for Birmingham da han reddet ett poeng fire minutter på overtid.

Villa ledet 2-0 etter scoring i 1. omgang av Darius Vassell og et flott skudd av den tyske midtbanespilleren Thomas Hitzlsperger to minutter etter hvilen.

Så ble Johnsen erstattet av Dion Dublin etter 52 minutter grunnet skade.

Birmingham, som slo Villa i begge kampene forrige sesong, nektet å gi opp. Finske Mikael Forssell reduserte etter en times spill, før Trinidad og Tobago-spissen Stern John utlignet til 2-2 like før slutt i kamp nummer 100 mellom de to Birmingham-klubbene.

Aston Villa hadde en rekke sjanser til å avgjøre, men til slutt var det Birmingham-spillerne og Steve Bruce som kunne juble. Villa på 7. plass har nå 37 poeng, ett mer enn Birmingham.

Fornøyd Savage

Birminghams midtbaneterrier Robbie Savage var veldig godt fornøyd med laget sitt etter den imponerene opphentinga.

- Vi fortjente virkelig poenget etter den innsatsen vi la inn på 2-0. Vi ga aldri opp og Mikael Forssell reddet oss og Stern John ga oss poenget, sier Savage til Sky Sport.

- Villa var gode i første omgang, men med én gang vi begynte å spille fotball kom målet til Forssell. Villa er sikkert irriterte for at poenget glapp på overtid, men de må vise oss respekt.

- Vi endte foran Villa på tabellen i fjor, og hvis vi fortsetter i det sporet vi er inne i, kan vi gjøre det igjen. Med seier mot Sunderland i FA-cupen på onsdag, kan det bli tidenes beste sesong for Birmingham, avslutter Birmingham-kaptein Savage med.

  • Dagens andre kamp i Premier League er Spurs - Leicester klokka 17.05. Vi fulgte Birmingham-derbyet direkte.
  • Tabellen. NTB og Dagbladet.no