Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uavgjort i dramatisk toppoppgjør

Kveldens kamp mellom Arsenal og Manchester United hadde alt. Fire mål, masse nerve og ett rødt kort. Live-dekninga av kampen kan du lese her

Manchester United, med Ole Gunnar Solskjær fra start på høyre kant, startet best på Highbury i kveld. United gikk hardt ut og presset Arsenal tilbake på eget gress, noe man sjeldent ser på Highbury.

Etter 10 minutter slo Solskjær et glimrende innlegg til Paul Scholes som den engelske landslagsspilleren headet utenfor. Arsenal virket fantasiløse og sleit med å komme til sjanser, noe et meget godt United-forsvar kan ta æren for.

Utrolige van Nistelrooy

Etter 24 minutter var det tid for Ruud van Nistelrooy. Etter et veggspill med Ryan Giggs, slo van Nistelrooy tunnel på en fortumlet Sol Campbell før han løp fra Martin Keown og satte ballen kaldt over Stuart Taylor i Arsenal-målet. En fantastisk enkeltmannsprestasjon av nederlenderen.

Etter at United tok ledelsen trakk de seg tilbake og gjorde det vanskelig for Arsenal. Ikke før på overtid kom Arsenal til sin første sjanse i kampen. Fredrik Ljungberg driblet seg inn i feltet og prøvde å filme seg til straffespark. Ballen gikk ut til Robert Pirés som skjøt i Ljungberg og over.

Offside-mål

Etter pause begynte Arsenal å vise hva de er gode for på hjemmebane. Ashley Cole og Lauren på backene til Arsenal begynte å bli med opp i angrep, og det var nettopp nevnte Ashley Cole som skapte utlikninga. Etter 53 minutter kom Cole seg fri inne i 16-meteren til United og skjøt via beinet til Thierry Henry og i mål.

Ti minutter seinere gikk Arsenal opp i ledelsen. Thierry Henry sto tydelig i offside da pasningen fra Gilberto Silva blei slått, men kom seg onside i det han tok i mot ballen. Aleine med Barthez gjorde Henry ingen feil og ble notert for sitt andre mål for dagen.

- Jeg vet ikke om jeg sto i offside eller ikke. Når jeg mottar ballen og kan score, tenker jeg ikke på om jeg er offside eller ikke. Bare på hvordan jeg skal sette ballen forbi keeper, sa Thierry Henry til Sky Sports etter kampen. Men TV-bildene viser klart at målet skulle vært annullert.

Solskjær i hovedrollen

United hadde imidlertid ingen planer om å gi seg. Rett fra avspark kom ballen opp til Ole Gunnar Solskjær på høyrekanten. Nordammen, som vikarierer for en småskadd David Beckham, slo et presist innlegg til Ryan Giggs som headet ballen vakkert i mål.

- Hvis noen lurer på hvorfor David Beckham ikke spiller i dag - her har dere svaret. Innlegget fra Solskjær er i verdensklasse, sa Alan Shearer etter kampen, som var TV-komentator på engelsk TV i kveld.

Rødt kort til Campbell

Om ikke fire mål var nok til å skape dramatikk på Highbury i kveld, klarte Sol Campbell å bidra med det vi ikke liker å se på en fotballbane. Grisespill. Sol Campbell taklet Solskjær og vant ballen, men nordmannen ga seg ikke og jobbet opp den engelske landslagsstopperen. Det likte ikke Campbell, som langet ut en albue i ansiktet til Solskjær og ble belønnet med direkte rødt kort.

Etter en uhyre dramatisk andre omgang, der Arsenal var det beste laget, endte kampen uavgjort 2-2.

Sir Alex fornøyd

- Jeg synes vi var det beste laget og da Ruud van Nistelrooy førte oss opp i ledelsen hadde jeg tro på seier. Dessverre utliknet Arsenal på et flaksemål. Og da visste vi at det ville bli tøft, sa sir Alex Ferguson til Sky Sports etter kampen.

Om Arsenals ledermål var Ferguson klokkeklar.

- Det var to meter offside og skulle aldri ha vært mål. Men sånn er fotball. Dommere gjør feil hele tida, og det er ingenting vi kan gjøre med det. Jeg er veldig fornøyd med at vi klarte å utlikne rett etterpå. Noe som viser hvor sterke mine spillere er mentalt.

Skuffet Arsene Wenger

Arsene Wenger derimot var svært skuffet over uavgjort på hjemmebane.

- Etter at vi tok ledelsen i andre omgang er jeg svært skuffet over at vi ikke klarte å holde på ledelsen. Det er utilatelig å slippe inn mål rett fra avspark etter å ha scoret. Det er barnelærdom, sa Wenger til Sky etter kampen.

Om Sol Campbells utvisning for abluebruk mot Solskjær hadde Wenger følgende å si.

- Alle som har peiling på fotball vet at man hever armene i dueller for å skaffe seg plass. Jeg kan love at Sol Campbell ikke gjorde det med vilje. Jeg snakket med ham i garderoben, og han var helt knust etter det han opplevde som en ufortjent utvisning.

Thrilleren sikret

Med uavgjort i kveldens kamp leder fortsatt Manchester United Premier League med tre poeng på Arsenal, men Arsenal har en kamp mindre spilt.

- Nå handler det kun om å vinne de fire siste kampene. Men Arsenal har bedre målforskjell, så vi må score mange mål i tillegg. Dette kan gå begge veier. Men jeg vet at det laget som vinner tilslutt har fortjent det, avsluttet sir Alex Ferguson med.

<B>Thierry Henry (t.v) blir gratulert av Ashley Cole etter å ha utliknet til 1 - 1 for Arsenal etter 53 minutter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media