Uavgjort i ellevill firemålskamp

Viking lyktes nesten med supercomeback mot LSK.

*Viking - Lillestrøm 2-2

Patrik Ingelsten (31) utlignet til 2-2 mot Lillestrøm tjue minutter før slutt og sørget med det for at Viking forblir ubeseiret på hjemmebane i årets eliteserie.

Det så lenge ut til at Lillestrøm skulle ta alle tre poengene i Stavanger, og med det sørge for blåtrøyenes første tap på eget gress. Men med tjue minutter igjen på kampuret ble Patrik Ingelsten spilt fri alene med Arnold Origi. Viking-spissen plasserte ballen mellom beina på LSK-keeperen og utlignet til 2-2.

- Vi var ikke med i den første omgangen. Det var mange som ikke var til stede. Vi er klart fornøyd med at vi kommer tilbake etter å ha ligget under, sa Viking-trener Kjell Jonevret til C More.

Viking fortsatte å kjøre på mot gjestene fra Romerike, men måtte nøye seg med ett poeng da dommer Brage Sandmoen blåste av.

Brassescoring Gultrøyene gikk til pause med ledelse etter at Erling Knudtzon scoret i det 29. spilleminutt. Det var også de som fikk mest og juble for først etter hvilen. Pálmi Rafn Pálmason leverte islandsk samba med et lekent brassespark og doblet ledelsen bare tre minutter ut i omgangen.

- Det er klasse. Slik gjør han på trening hver eneste dag, sa LSK-kaptein Frode Kippe til C More.

Deretter handlet det om Viking. Nysigneringen Benjamin Sulimani, som scoret i debuten forrige helg, kom inn i det 54. minutt og brukte to minutter på å redusere for vertene.

Etter å ha presset på kom også utligningen ved Ingelsten.

SCORET: Benjamin Sulimani kom inn og scoret med sitt første touch på ballen. Målet var østerrikerens andre på like mange kamper for Viking etter overgangen fra Admira Wacker.
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
SCORET: Benjamin Sulimani kom inn og scoret med sitt første touch på ballen. Målet var østerrikerens andre på like mange kamper for Viking etter overgangen fra Admira Wacker. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer

- Kampen sett under ett skal vi være fornøyde med at vi får ett poeng, sa Kippe.

Hektet av? Viking hadde før møtet med LSK seks poeng opp til annenplasserte Strømsgodset og åtte til Rosenborg. Med kun ett poeng lørdag har drammenserne og trønderne mulighet til å nærmest hekte Viking av helt i toppen, da de spiller sine kamper søndag.

- Vi har jo tatt ett poeng mer enn de to i dag, sa Jonevret lurt.

Likevel er det 12 kamper igjen å spille for rogalendingene og masse av tid på å innhente de to tetlagene.

Lørdagens gjester holder med uavgjortresultatet Molde så vidt bak seg på tabellen og inntar en foreløpig 10.-plass.

(NTB)