Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uavgjort i fartsfylt Rogalands-derby

FK Haugesund berget ett poeng mot Viking.

HAUGESUND (Dagbladet): Det endte 1-1 og dermed med ett poeng til hvert av lagene da Haugesund og Viking barket sammen i kveldens Rogalands-derby. 

Det gjør at Aalesund beholder Tippeligaens bronseplass, på bedre målforskjell enn Viking. Haugesund følger på poenget bak, i den utrolig spennende kampen om tredjeplassen.

Mye på spill Arabere mot siddiser. Sild mot olje. Hvitt mot blått. Motsetningene var mange da FK Haugesund og Viking barket sammen til kveldens rogalandsoppgjør. I tillegg til ære og skryterettigheter, sto tre uhyre viktige poeng i kampen om tredjeplassen på spill. 

Mens supporterkrigen startet tidligere i uka, var det i kveld tid for Christian Gytkjær, Rune Almenning Jarstein og resten av de respektive lags spillere til å vise hvem som er Rogalands beste lag. 

Det ga utslag i 22 heltente spillere fra start. Bare to minutter etter at dommer Trond Ivar Døvle blåste i gang oppgjøret, hadde kamplederen allerede slått ned på tre forseelser.

I Tippeliga-sammenheng hadde ikke Viking vunnet borte mot Haugesund siden 1998, og det var hjemmelaget som tok kommandoen fra start også i kveld. Allerede etter syv minutter ga det tellende resultat i målprotokollen. 

FKHs kraftfulle midtstopper Dusan Cvetinovic raget høyest på et presist slått hjørnespark og stanget inn 1-0-ledelsen via to Viking-spillere, hvor King Osei Gyan til slutt ble kreditert med selvmål. 

Måtte bytte Etter scoringen la hjemmelaget seg lavere i banen og lot Viking trille ball i den bakre fireren. Stavanger-laget klarte imidlertid ikke å skape noe som helst mot det som var et bunnsolid Haugesund-forsvar de første 45 minuttene. 

Det ble ikke bedre for trener Kjell Jonevrets mannskap da lagets eminente høyre kant Yann-Erik de Lanlay måtte forlate banen med skade da halvtimen ble passert. 

Inn kom Jon Dádi Bödvarsson, og det var også han som kom til Vikings eneste sjanse i løpet av førsteomgangen. Islendingens volleyførsøk like før pause var imidlertid ikke godt nok til å overliste Per Morten Kristiansen i FKH-buret.

På motsatt side klarte Haugesund, som var omgangens førende lag, å produsere flere gode angrep, men de helt klare målsjansene uteble. Dermed gikk lagene i garderoben med 1-0 til vertene. En fullt fortjent ledelse, sådan.

Pangstart Hvilen brukte Viking og Jonevret til å foreta én essensiell endring. Ut gikk King Osei Gyan, inn kom Makhtar Thioune. Og med det byttet fremsto gjestene som et helt annet lag. Presisjonen i angrepsspillet ble forbedret betydelig og tempoet i ballen var mye høyere. 

Det skapte problemer for FKHs bakre firer, som plutselig fikk langt større prøvelser i kampens andre halvdel enn den første. Etter 50 minutter måtte de også kapitulere. 

Innbytter Thioune la ballen ned ved cornerflagget og siktet mot første stolpe. Der kom høyre back Håkon Skogseid på et helhjertet løp, og helt umarkert headet han ballen forbi en utspilt Kristiansen. Balansen var gjenopprettet og kampen om de tre poengene vidåpen.

Store rom Viking-spillerne lot seg oppildne av scoringens positive energi, og fortsatt å produsere store sjanser. Veton Berisha, Benjamin Sulimani og Trond Olsen hadde alle store muligheter til å sette lagets andre i Haugesund-nettet, men ble stoppet av Kristiansen som vartet opp med flere glimrende redninger.

Etter hvert begynte også spillet å bølge fram og tilbake. De to offensivt anlagte lagene etterlot store rom sentralt i banen, noe som sørget for flere gode overgangsmuligheter til begge aktørene. 

I løpet av få minutter midtveis i omgangen brakte først Gytkjær, så Vegard Skjerve og til slutt innbytter Mikael Haukås alle Jarstein ut i full strekk, uten at landslagskeeperen lot seg overliste. 

Etter en hektisk midtperiode, roet kampen seg ned mot slutten. Nerven var hele tiden til stede, men begge lagene reserverte seg mer offensivt. Det sørget for at det fartsfylte derbyet til slutt endte 1-1 - noe som gjør at begge fremdeles er for fullt med i bronsekampen.

TOK LEDELSEN FK Haugesund tok ledelsen etter bare syv minutter, men Viking kom tilbake i 2. omgang, og var nærmest alle tre poengene i lokaloppgjøret. 
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
TOK LEDELSEN FK Haugesund tok ledelsen etter bare syv minutter, men Viking kom tilbake i 2. omgang, og var nærmest alle tre poengene i lokaloppgjøret. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media