Uavgjort i Manchester

Gary Doherty sørget for at Spurs fortsatt har håp om en tittel i år.

Tottenham var sjeldent tannløse i første omgang, og ble totalt overkjørt av et offensivt Manchester City. Spurs' første sjanse i kampen kom etter 43 minutter, da en god Robbie Keane driblet av tre mann og spilte fram Simon Davies. Waliseren skjøt fra 18 meter, men City-keeper Kevin Stuhr-Ellegaard reddet enkelt.

Da var allerede City i føringen. Etter 10 minutter fyrte Robbie Fowler av et skummelt skudd som Kasey Keller fikk slått til corner. Corneren endte hos samme Fowler, som headet i stanga. Returen ble enkelt satt i mål av Nicolas Anelka, franskmannens 18. scoring for sesongen.

City burde ha ledet med mye mer enn ett mål til pause, men var ikke effektive nok foran målet til Kasey Keller.

Keepertabbe

Før kampen var det mye diskusjon rundt keepervalget til Manchester City. Kevin Keegan har nylig signert Arni Gautur Arason fra Rosenborg, men valgte å spille med Kevin Stuht-Ellegaard. Det angrer han nok på nå, for utlikningen til Tottenham kom etter en skikkelig blemme av den unge danske keeperen.

En corner ble slått inn i feltet, men Stuhr-Ellegaard feilberegnet totalt på utboksingen og ballen havnet på hodet til Gary Doherty. Iren hadde ingen problemer med å heade ballen inn i det åpne målet.

- Vi er på gang

- Utlikningen kom som et resultat av hardt lagarbeid. Spesielt Postiga og Keane løp mye, sa målscorer Gary Doherty til Sky etter kampen.

Uover omgangen var Tottenham nære et vinnermål flere ganger. Først og fremst ved Helder Postiga. Den unge portugiseren, som ble kjøpt opp fra Porto i sommer, hadde Tottenhams to største sjanser ved siden av målet, men avsluttet svakt ved begge anledninger. Robbie Keane gjorde nok en gang en meget sterk kamp for Spurs, men ble stakkarslig alene i mange situasjoner.

City er helt ute av form i Premier League og klarer heller ikke å vinne kamper i cupen der de skaper flest sjanser. Tottenham har fortsatt til gode å tape i 2004, og Gary Doherty er sikker på seier i omkampen:

- Nå har vi fem kamper på rad uten tap og laget er skikkelig på gang. Nå slår vi City på hjemmebane.

  • I de andre kampene i FA-cupen har Sheffield United og West Ham gått videre på bekostning av Nottingham Forest og Wolverhampton. Steffen Iversen var ubenyttet reserve for Wolves.