Uavgjort i Nilsens debut

Årst sikret TIL poeng mot Brann.

Vi fulgte kampen direkte.

(Dagbladet.no): Steinar Nilsen overtok som Tromsø-trener etter Otto Ulseth i går og allerede i kveld ledet han sin første Tippeligakamp da Brann kom på besøk på Alfheim.

Brann hadde Martin Andresen på skadelista sammen med flere andre sentrale spillere, men scoret likevel det første målet:

Robbie Winters fikk ballen fra Erlend Hanstveit og sendte bortelaget i ledelsen etter 40 minutters spill.

Tromsø satte innpå Runar Normann i pausa for å få mer fart framover, og fikk uttelling. Etter et kvarter med tre gule kort, gikk Tromsø og Karim Essediri i angrep. Tuniseren slo ballen inn mot Ole Martin Årst og kraftspissen utlignet til Steinar Nilsens store glede.

– Jeg ble overrasket over at Otto ble fjernet, men er innstilt på å utføre de arbeidsopgavene jeg blir pålagt. Kritikken fra såkalte eksperter bryr jeg meg ikke om, sier Steinar Nilsen til ANB etter kveldens trenerdebut.

– Vi burde ha slått Brann, men spillerne skal ha ros for den innsatsen de la for dagen.

Brann trengte tre poeng for å henge med i toppen og Tromsø burde helst hatt tre for å klatre over nedrykksstreken. I stedet endte det med ett poeng hver. Tromsø var nærmest scoring da Årst skjøt i stolpen fem minutter før slutt.

1-0: Robbie Winters rager høyest og gir Brann ledelsen mot Tromsø. Scanpix
1-0: Robbie Winters rager høyest og gir Brann ledelsen mot Tromsø. Scanpix Vis mer

Da var Brann redusert til ti mann etter at Olafur Ørn Bjarnason pådro seg to gule kort i løpet av fem minutter.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde mente at laget hans burde ha utnyttet sjansene i første omgang bedre, men skyldte ikke bare på spillerne.

– Linjedommeren vinket flere ganger feilaktig av for offside når vi hadde fått store målsjanser, hevder Brann-treneren.