Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uavgjort i storoppgjøret

Spenning, dramatikk og antiklimaks i Spania.

(Dagbladet.no): Barcelona - Real Madrid 1 - 1. Barcelona hadde mulighetene til å avgjøre kampen, og i realiteten seriemesterskapet, men en god Iker Casillas reddet Real Madrid.

Barcelona var det førende laget fra start til mål, og skapte sin første store mulighet etter bare tre minutter, da Ronaldinho spilte van Bommel igjennom, slik bare Ronaldinho kan. Aleine med keeper klarte imildertid ikke nederlenderen å sette ballen i mål, lobben strøyk Casillas\' høyre stolpe.

Real sleit med å etablere spill på Barcas banehalvdel, og agressive katalanere var gode til å presse Real-spillerne til å gjøre feil.

Straffedrama

Etter 20 minutter fikk Barcelona straffe, etter en svært omdiskutert situasjon. Roberto Carlos gikk inn i en unødvendig sklitakling, og felte van Bommel. Reprisen viser at van Bommel søker beinet til Reals venstreback. Roberto Carlos protesterte voldsomt, noe som bare resulterte i et gult kort til den ilte brasilianeren. Ronaldinho sendte Casillas i et hjørne, og ballen i det andre, 1-0 til hjemmelaget. Dette var Ronaldinhos sjuende straffescoring for sesongen.

Bare minutter seinere var Carlos på farten igjen. Etter å ha pådratt seg et frispark for å ha holdt igjen Henrik Larsson, gestikulerte han til dommeren, som dermed trakk opp det gule kortet på nytt. Dermed måtte Real Madrid spille med én spiller mindre i én og en halv omgang.

Utlikning

Barcelona fortsatte storspillet, og anført av en leken Ronaldinho, var de nære å tre seg igjennom de kompakte Real-forsvaret opptil flere ganger.

GODE MOTSTANDERE: Ronaldinho trøster Roberto Carlos etter at han ble utvist i kveldens storkamp. Foto: Scanpix
GODE MOTSTANDERE: Ronaldinho trøster Roberto Carlos etter at han ble utvist i kveldens storkamp. Foto: Scanpix Vis mer

Men fotballen er ikke alltid rettferdig. Mot spillets gang, ble Ronaldo spilt igjennom. Den brasilianske superspissen chippet iskald inn sitt 13. mål for sesongen, og en særdeles ufortjent utlikning.

Barcelona hadde definitivt sjansene til å avgjøre kampen, og både Ronaldinho, Eto\'o og Larsson hadde gode nok muligheter til å sende katalanerne til himmels, men Iker Casillas spilte en fantastisk kamp for hovedstadslaget. Dermed ble det poengdeling, og Real Madrid kan se langt etter seriemesterskapet.

•Les også: Der hatet stikker dypt

Uavgjort i storoppgjøret
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media