Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uavgjort i superduellen

Messi og Ronaldo med to mål hver i fyrverkeri på Camp Nou.

REKORD INNENFOR REKKEVIDDE: Lionel Messi er nå bare ett mål unna å bli tidenes mestscorende i El Clásico-sammenheng. I kveld kom mål nummer 16 og 17. Hans legendariske landsmann Alfredo Di Stefano stoppet på 18 for Real Madrid. Det andre var en frisparkperle for glass og ramme.Foto: QUIQUE GARCIA / AFP PHOTO / NTB Scanpix
REKORD INNENFOR REKKEVIDDE: Lionel Messi er nå bare ett mål unna å bli tidenes mestscorende i El Clásico-sammenheng. I kveld kom mål nummer 16 og 17. Hans legendariske landsmann Alfredo Di Stefano stoppet på 18 for Real Madrid. Det andre var en frisparkperle for glass og ramme.Foto: QUIQUE GARCIA / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Barcelona - Real Madrid 2-2.

Ingen fotballforestilling i verden kan skryte av den samme stjernespekkede rollebesetningen som møtene mellom Barcelona og Real Madrid.

Likevel skulle årets første seriekamp mellom lagene først og fremst handle om to mann, som så mange ganger før.

Når både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo skriver om fotballhistorien mer eller mindre hver eneste helg, er det imidlertid ikke så merkelig at argentineren og portugiseren ikke gir de øvrige aktørene særlig med plass i rampelyset.

Propagandafotball I et fartsfylt oppgjør CMore-ekspert Lars Tjærnås gjentatte ganger stemplet som «propagandafotball», sto de to superstjernene for samtlige fire scoringer i en kamp som like gjerne kunne endt 4-4 som 2-2. Dermed endte «kampen i kampen» uavgjort.

- Det burde være forbudt å snakke om hvem som er best i verden. De er begge fantastiske, sier Real-sjef José Mourinho til spanske Canal Plus, ifølge football-espana.net.

ÅTTE MÅL PÅ SJU DAGER: Cristiano Ronaldo rundet av en vanvittig scoringsuke med sitt sjuende og åttende mål i løpet av sju dager. Samtidig ble han den første som har scoret i seks El Cláscio på rad.Foto: QUIQUE GARCIA / AFP PHOTO / NTB Scanpix
ÅTTE MÅL PÅ SJU DAGER: Cristiano Ronaldo rundet av en vanvittig scoringsuke med sitt sjuende og åttende mål i løpet av sju dager. Samtidig ble han den første som har scoret i seks El Cláscio på rad.Foto: QUIQUE GARCIA / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

Ronaldo har tidligere blitt beskyldt for å forsvinne i de største kampene, men etter at han hamret inn 0-1 halvveis ut i første omgang og dermed scoret i sitt sjette «El Clásico» på rad, er det på høy tid å legge den ballen død en gang for alle.

Det har ingen andre gjort før ham. 27-åringen delte den tidligere rekorden med chilenske Iván Zamorano som spilte i Real på midten av 1990-tallet.

Nærmer seg Di Stefano Lionel Messi er heller ikke ukjent med å finne veien til nettmaskene i det som er verdens mest prestisjetunge serieoppgjør for tida. Etter å ha vært tilnærmet usynlig den første halvtimen, grep han muligheten begjærlig da den bød seg etter klareringsvegring i Real-forsvaret.

Pepe bommet fullstendig i timingen i duell med Xavi og Xabi Alonso, og ballen endte i beina på Messi, som fra sju meter, hadde små problemer med å pirke ballen forbi en blottstilt Iker Casillas.

Det var hans 16. scoring mot Real Madrid, og gjorde at han halte ytterligere inn på Alfredo Di Stefanos rekord på 18. Det er en rekord som fort kan ryke i løpet av sesongen, for Messi hadde mer på lager - mye mer.

Drøyt timen var spilt da Barcelona fikk frispark på 20 meter og Messi tok oppstilling. Deretter sendte han ballen over muren med rikelige mengder dupp og skru, og Casillas var fullstendig sjanseløs på å rekke fram til ballen, som snek seg inn helt inne ved stolpen.

Åtte mål på sju dager Produsenten var snar med å klippe inn bilder av Ronaldos umiddelbare reaksjon, og den tegnet et bilde av en mann som ikke hadde til hensikt å bli værende i skyggen av sin store rival.

Mindre enn fem minutter etterpå svarte han på utfordringen da han med et perfekt timet løp mottok en strøken servering fra Mesut Özil bak en rufsete Barcelona-firer. Aleine med Victor Valdes satte han ballen kjølig i mål, og lagene var like langt.

Det var for øvrig portugiserens åttende mål på sju dager. Han noterte seg for hat trick mot både Deportivo La Coruña i ligaen og Ajax i Champions League. Samtidig er det første gang han scorer to ganger mot Barcelona i én og samme kamp.

Selv om Real Madrid trolig skapte de fleste mulighetene kampen sett under ett, var det Barcelona som kom nærmest seieren. Innbytter Martin Montoya hadde blant annet et perleskudd i tverrliggeren, og Pedro kunne fått mer ut av en kontringsmulighet i sluttsekundene.

I tillegg hadde Andres Iniesta trolig en god sak da han ble felt av Pepe innenfor 16-meteren på stillingen 1-1, men dommeren vurderte det dithen at portugiseren var på ball og dømte corner.

Uansett er trolig katalanerne mest tilfredse med at det ble poengdeling. De har nemlig fortsatt åtte poeng å gå på til hovedstadslaget i kampen om ligagullet.

- Vi dominerte så lenge vi hadde ballen. Uten den lider vi. Vi var sterkere mot slutten, men begge lagene kunne ha vunnet denne fantastiske kampen. Sett ut fra tabellen kan det virke som vi nyter best av resultatet, men likevel er det bismak ettersom vi kunne ha vunnet, sier Xavi, ifølge NTB.

Mourinho er ikke uenig med Barcelonas ballsentral.

- Etter min mening var det et riktig resultat når du ser på kampbildet. Det var en god kamp hvor det ble spilt fotball helt fram til siste minutt. Vi er nødt til å fortsette. Det er mye som kan forbedres, ikke bare innad i laget, men også ved José Mourinho, sier Real-sjefen, som altså omtaler seg selv i tredjeperson.

PS! Real Madrid har aldri tapt en seriekamp der Cristiano Ronaldo har scoret mens Barcelona aldri har tapt en hjemmekamp der Lionel Messi har tegnet seg i målprotokollen, ifølge Infostrada. De statistikkene overlevde også kveldens kamp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media