Uavgjort i toppmøtet

Rosenborg og Viking spilte 1-1 på Lerkendal. Det betyr at Lillestrøm passerer begge lag og topper tabellen. Roar Strand ga Rosenborg en tidlig ledelse, men Erik Fuglestad utliknet på straffe.

Rosenborg hadde stort overtak gjennom det meste av kampen, men trønderne klarte ikke å avgjøre til sin fordel. Dermed spilte de sin femte kamp på rad uten seier. For Viking var det fjerde kamp uten tre poeng.

- Vi har ikke den rette flaksen for tida. Det var urettferdig at vi ikke fikk tre poeng i dag, men det er symptomatisk for det vi har prestert i det siste, mente Rosenborgs Bent Skammelsrud.

RBK-trener Nils Arne Eggen var likevel ikke misfornøyd med spillet som ble prestert:

- En kamp vi førte fra start til mål, og vi presterte mye bra spill. Men vi var verken dyktige eller heldige nok til å få ballen i mål - selv om vi hadde nok sjanser til å avgjøre kampen, sa han til TV2 rett etter kampslutt.

Viking-trener Benny Lennartsson var fornøyd med at Viking fikk med seg et poeng tilbake til Stavanger.

- Årsaken til Rosenborg-dominansen var at vi var for upresise i pasningsspillet. Spillerne ga fra seg ballen for tidlig og for lett, og vi ble liggende bakpå. Jeg synes ikke Rosenborg kom til så veldig mange sjanser i forhold til dominansen de hadde i banespillet, mente svensken.

Roar Strand ga RBK ledelsen etter bare åtte minutter. Han spilte vegg med Skammelsrud, satte fart mot forsvaret, og slo ballen mellom beina på en Viking-forsvarer fra 17 meters hold. Ballen gikk inn via stolperota, en praktscoring fra Strand som spilte sin tippeligakamp nummer 250.

Viking fikk utlikningen 25 minutter seinere, da Christer George helt unødvendig handset i feltet etter en Viking-corner og Rune Pedersen pekte på straffemerket. Erik Fuglestad banket ballen midt i mål, så hardt at det bare var så vidt Arni Gautur Arason rakk å kaste seg unna.

(Dagbladet.no/NTB)

TETT KAMP: Vikings Toni Kuivasto (t.v.) i duell med Rosenborgs Frode Johnsen.