Uavgjort i Tromsø

Rushfeldt scoret igjen, men kun ett poeng til et Tromsølag i desperat poengnød.

(Dagbladet.no): Tromsø-Sandefjord 2-2. Sigurd Rushfeldt fortsatte der han slapp i forrige kamp, og satte seg på scoringslista allerede etter ett minutt i kveldens oppgjør på Alfheim. Morten Pedersen kastet langt til Ole Martin Årst som headet ballen videre til Rushfeldt. Rushfeldt rundet en mann, og skjøt deretter ballen hurtig forbi Espen Bugge Pettersen i Sandefjords mål.

Nordlendingene fortsatte å trykke de første 20 minuttene, men slapp etter hvert Sandefjord inn i kampen. Det pleier å straffe seg, og etter 28 minutter fant Brian Waltrip ut av Tromsøs forsvar. Kenny Stamatopolous ble liggende på sekstenmeterstreken etter å ha tapt en duell han strengt tatt ikke burde involvert seg i, og Waltrip kunne enkelt score sitt først mål i Eliteserien fra syv meters hold.

Sleip bane

Tungt regn gjorde baneforholdene vanskelige, og ballen trillet raskt på den sleipe matta. Etter hvilen ble kampen noe preget av litt upresist spill, med to fysisk sterke lag som gikk i harde dueller. Begge lag kom til mange sjanser, men det var Tromsø som for andr gang tok ldelsen i det 68. minutt. Lars Iver Strand la presist inn fra cornerflagget til Ole Martin Årst som headet ballen forbi en sjanseløs Espen Bugge Pettersen.

Diskutabelt straffespark

Det måtte et straffespark til for at Sandefjord skulle utlikne for andre gang i kampen. Birger Madsen gikk i bakken etter en duell inne i boksen. Det virket som om han ble holdt i trøya, men fallet gir ham neppe plass på Teaterhøyskolen.

-Vi tok begge et godt tak i hverandre og han kom litt foran meg i situasjonen, sa Morten Pedersen til Dagbladet etter kampslutt.

-Jeg må se situasjonen på TV for å bli sikker, men der og da følte jeg ikke at det var straffe. Etter min mening dømte dommeren 80-20 i dag, og det var utrolig surt å tape denne kampen. Heldigvis har vi fortsatt noen kamper å gjøre det på.

MÅLSCORERE: Sigurd Rushfeldt og Ole Martin Årst scoret igjen hvert sitt mål for Tromsø, men det ble med det ene pongetmot Sandefjord. Foto: SCANPIX
MÅLSCORERE: Sigurd Rushfeldt og Ole Martin Årst scoret igjen hvert sitt mål for Tromsø, men det ble med det ene pongetmot Sandefjord. Foto: SCANPIX Vis mer

Dommer Tom Henning Øvrbø så ikke hendelsen selv men var imidlertid ikke i tvil om straffesparket:

-Jeg stoler fullt og helt på linjedommeren som hadde god utsikt til situasjonen, sa Øvrebø til Dagbladet etter kampen.

Tommy Knarvik scoret sikkert fra krittmerket.

Ikke fornøyd

Ole Martin Årst var ikke fornøyd med innsatsen til tross for sin egen scoring:

-Vi slipper inn to billige mål, men hadde fortjent seier. Tromsø spiller mer ofensivt nå enn vi gjorde før fordi vi spiller med høyere press. Sandefjord er et lag vi skal slå på hjemmbane.

Hele fem minutter ble lagt til, men det lykkes ikke for noen av lagene å få inn en avgjørende scoring i sluttminuttene, til tross for store sjanser til begge lag.Dermed ble det poengdeling på Alfheim. Tromsø har med dette 14 poeng, og rykket i det minte ett poeng nærmere Viking og Molde som begge tapte sine kamper og derfor blir stående på 17 poeng.

Det blir en tøff høst for Tromsø.