Uavgjort mellom Newcastle og Villa

Newcastle og Aston Villa må ut i omkamp i tredje runde av FA Cupen. Nolberto Solano og Steve Stone scoret målene i 1-1 kampen på St. James' Park. Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

Aston Villas Dion Dublin var nærmest scoring i en elendig førsteomgang på St. James' Park. Villas spydspiss sendte i vei en god heading, men Steve Harper vartet opp med en mesterlig redning.

Etter pause dominerte Newcastle totalt, men det var likevel Villa som tok ledelsen etter 55 minutter. David Ginola og Gareth Barry kombinerte fint, før Steve Stone enkelt kunne sende ballen i nota fra fem meter.

Scoringen så ut til å tenne hjemmelaget som vartet opp med den ene sjansen etter den andre de siste 30 minuttene. Nærmest kom stortalentet Shola Ameobi med en skudd i stanga, før Nolberto Solano sørget for fortjent utlikning med ti minutter igjen å spille.

Sør-Amerikaneren sendte først et frispark i muren, før han selv tok hånd om returen og plasserte ballen utagbart i nettet bak David James.

På overtid kunne Dublin ha avgjort med en heading, men det ville vært mektig urettferdig for et hardt kjempende hjemmelag.

Dermed må Villa og Newcastle ut i omkamp på Villa Park 16. eller 17.januar