Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uavgjort mellom topp og bunn

Sandefjord holdt Lillestrøm til uavgjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sandefjord-Lillestrøm 1-1.

For Sandefjord står det om tippeligalivet, mens Lillestrøm i første omgang må konsentrere seg om å sikre plassen bak Rosenborg og Brann på toppen av tabellen.

Hva de sistnevnte ikke visste under dagens kamp, var sjølsagt at Brann skulle gå på en smell seinere på kvelden. Med seier kunne LSK nå ha vært med i kampen om sølv.  

I stedet klarte «kanarifuglene» bare uavgjort, og dermed får de selskap av erkerival Vålerenga i kampen om plass i Royal League.

Sandefjord må på sin side vinne to vanskelige bortekamper mot Start og Molde samt en hjemmekamp mot Vålerenga, for å være sikker på tippeligaspill neste sesong.

- Vi må bare ta en kamp om gangen, det er ikke annet å gjøre. Så får utfallet bli som det blir, sier en fornøyd trener Tor Thodesen til NTB.

Mifsud-mål

I dag viste Sandefjord iallfall at de er et bra hjemmelag.

SJANSE:  Sandefjords Andreas Tegström (t.v.) bommer på en kjempesjanse under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Lillestrøm i Sandefjord søndag kveld. LSK-keeper Heinz Mueller rydder opp, mens Shane Stefanutto avventer. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX
SJANSE: Sandefjords Andreas Tegström (t.v.) bommer på en kjempesjanse under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Lillestrøm i Sandefjord søndag kveld. LSK-keeper Heinz Mueller rydder opp, mens Shane Stefanutto avventer. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX Vis mer


Dette, sammen med den febrilske kjempingen for viktige poeng i bunnstriden, sørget for at dagens kamp ble jevnere enn det tabellsituasjonen tilsier.

Riktignok var det Lillestrøm som var best spillemessig i første omgang, men Sandefjord hadde den soleklart største sjansen før pause:

Andreas Tegström kom alene med Heinz Müller, som lekte sprellemann og vartet opp med en klasseredning etter en halv times spill.

Etter pause kom også målene, først ved Michael Mifsud etter en flott LSK-kontring i det 53. minutt.

Knarvik-utlikning

Når det er sagt, burde Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen ha avverget det lave skuddet. I stedet mistet han ballen i eget mål inne ved stolpen.

- Dette var dårlig av meg, jeg kommer ikke raskt nok ned, sier målvakta til TV 2.


Knappe ti minutter etter Lillestrøm-målet, slo så Sandefjord tilbake, på straffe ved Tommy Knarvik.

Han hadde ingen problemer med å sette ballen nede til venstre og forbi keeper Heinz Müller, til 1-1, etter at Kasey Wehman hadde handset inne i egen sekstenmeter.

- Sandefjord var lure og vant kampen taktisk. De lå bakpå og ventet tålmodig på at vi skulle gjøre feil, og den feilen kom. Sjøl da de lå under, mistet ikke Sandefjord hodet, skrøt Uwe Rösler i samtale med NTB.

Etter en ny god LSK-periode, satset Sandefjord offensivt mot slutten, men ingen av lagene lyktes med å avgjøre kampen til sin fordel.

Si din mening:

•Kan Sandefjord holde seg i Tippeligaen? Kvalifiserer Lillestrøm seg for Royal League?