Uavgjort mot A-nasjonen Frankrike

Norge spilte uavgjort 1-1 mot A-nasjonen Frankrike i avslutningskampen i firenasjonersturneringen i ishockey.

Patrick Thoresen reddet dagen da han satte inn utligningen med 54 sekunder igjen å spille. Da hadde Norges bestemann, keeper Joakim Wiberg, forlatt banen for at nordmennene kunne spille i overtall.

- Nei, vi klarte ikke å slå franskmennene denne gangen heller. Litt synd, for vi hadde gode og mange nok sjanser til å kunne ta dem, sa Wiberg til NTB.

- Jeg vet ikke om det var fortjent at jeg ble kåret til bestemann. Det viktigste var å være så tette bakover som mulig. Nå ble det med ett baklengsmål, og vi ville vunnet om jeg hadde holdt nullen, slo Trondheim-keeperen fast.

- Vi var revansjlystne etter tapet for Frankrike i VM i vår. Selv om de er en A-nasjon ville vi bevise at vi er bedre enn dem. Vi var veldig nær denne gangen, sa Wiberg, som representerer rutinen på det unge norske laget.

Landslagssjef Roy Johansen berømmet mange av de unge spillerne og mener at spillerne leverte en meget solid kamp og ikke minst turnering.

- Frankrike stilte med sitt antatt beste lag og spiller i A-VM. Vi gjorde en veldig bra match og førte det meste av kampen. Det var bare keeperen deres, Fabrice Lhenry, som holdt oss unna denne gangen også, sa Johansen.

- De spillerne som er kommet inn med lite erfaring har spilt seg voldsomt opp gjennom hele turneringen. Det er veldig bra at det er flere som går inn og tar ansvar. Det har vært veldig positivt, og vi har fått noen sterke resultater, oppsummerte Johansen.

Norge slo Polen 3-2 etter forlengning i sin første kamp, etter å ha ligget under hele tiden. Fredag ble det 3-5-tap for Hviterussland, en kamp nordmennene ledet 3-1 foran siste periode. Lørdag ble det altså 1-1 mot A-nasjonen Frankrike.

(NTB)