Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uavgjort mot mål

Fire timer før målgang på New Zealand er ingenting avgjort i Ocean Race.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nervekrigen utenfor Wellington på New Zealand fortsetter. Så tett er det mellom båtene at arrangørene har valgt å sende ut rapporter til media og ivrige publikummere hver tredje time istedenfor hver sjette time. Men båtene får bare motta sekstimersvarselet, som før.

Ca. klokka 22 i kveld regner en med at dramaet er over, og da er det klart hvem som stikker av med seieren på tredje etappe.

Når det er 49 nautiske mil igjen til målskuddet, ligger «Movistar» og «ABN Amro One» fortsatt helt likt! Det er to nautiske mil mellom båtene, men målt i avstand til mål har begge den helt samme distansen igjen.

«Movistar» har valgt en litt nordligere kurs, og når vindene skifter de nærmeste timene, vil det trolig slå ut ulikt for de to båtene, som nå kan se hverandre hele tiden.

«Pirates of The Caribbean» ligger 16 nm bak lederbåtene, men har saktere fart og vil neppe ha noen mulighet for å kapre førsteplassen hvis vindprognosene for de nærmeste timene slår til.

«Brasil 1», med Knut Frostad, har jibbet og valgt en mer sørøstlig kurs i håp om å riste av seg «ABN Amro Two», som nå er 8 nm bak.

«Ericsson» er forsatt klart sist i feltet og er 68 nm bak lederbåtene. De seiler raskere enn «ABN Amro Two», men har trolig for langt fram til å unngå sisteplassen i mål.

SIDE OM SIDE: «Movistar» og «ABN Amro One», her fra Melbourne 4. februar. Foto: Scanpix
SIDE OM SIDE: «Movistar» og «ABN Amro One», her fra Melbourne 4. februar. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!