Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool og Stoke spilte uavgjort

Uavgjort på Anfield etter enorm Salah-miss

Ingen av lagene klarte å score da nederlagsdømte Stoke tok med seg ett poeng mot Liverpool.

BOMMET: Mohamed Salah misser en enorm sjanse til å gi Liverpool ledelsen mot Stoke. Ingen av lagene klarte å overliste motstanderens målvakt. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Scanpix
BOMMET: Mohamed Salah misser en enorm sjanse til å gi Liverpool ledelsen mot Stoke. Ingen av lagene klarte å overliste motstanderens målvakt. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Scanpix Vis mer
  • Liverpool - Stoke City 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Et Liverpool på halv maskin og et Stoke-lag som ikke maktet å skape de store sjansene til tross for nedrykksplassen de innehar spilte uavgjort på Anfield.

Som mot West Bromwich sist klarte ikke Liverpool å avgjøre mot et av lagene under nedrykksstreken. Kun i sluttminuttene hadde Liverpool et ordentlig trykk på Stoke-laget som forsvarte seg med nebb og klør.

Det var tydelig at Liverpool hadde returoppgjøret mot Roma i bakhodet og laget viste ikke den samme intensiteten og viljen som har vært varemerke siden Jürgen Klopp tok over som manager.

Det betyr at Liverpool fortsatt trenger tre poeng mot Brighton i siste runde for å være helt trygge på å holde Chelsea bak seg i kampen om Champions League-plassene fra Premier League. Det er om de ikke tar poeng mot London-klubben når de to lagene møtes neste helg.

Stoke hadde fire poeng opp til Swansea på trygg plass før oppgjøret med en kamp mer spilt og trengte desperat poeng om de skal holde seg i toppdivisjonen. Annet enn et par gode angrep midtveis i første omgang, hadde laget til Paul Lambert særdeles lite å by på fremover.

Med kun to kamper igjen å spille har de fortsatt tre poeng opp til Swansea, som har dobbelt så mange oppgjør å ta poeng på. Dermed virker nedrykket å komme nærmere og nærmere etter ti strake sesonger på øverste nivå. Det største håpet ligger i at de møter nettopp Swansea hjemme på Britannia i sesongens siste kamp.

Slapp unna skader

Liverpool valgte å hvile flere av spillerne som spilte mot Roma i Champions League. Dejan Lovren, venstreback Andy Robertson, James Milner og Sadio Mané fikk alle hvile fra start.

Med skadeproblemene til Liverpool begynner alternativene å bli spinkle på midtbanen til de røde fra Merseyside. Det betød at Trent Alexander-Arnold, som har hatt sitt store gjennombrudd denne sesongen, var flyttet opp fra høyreback til en indreløperrolle.

Helt mot slutten av kampen ble Liverpool snytt for et straffespark da Erik Pieters handset, men Jürgen Klopp var først og fremst fornøyd med å komme gjennom kampen uten flere skader.

- Stoke var litt heldige i et par situasjoner. Uansett, det ble 0-0 og ingen nye skader. La oss kjempe videre, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Kjempemiss av Salah

Mange hadde ventet at Liverpool skulle hvile Mohamed Salah fra start, men Klopp valgte å starte storscoreren. Det tok knapt fem minutter før årets spiller i Premier League fikk kampens første store sjanse.

Hele Anfield virket sikre på at Salah skulle score da han fikk en hel banehalvdel for seg selv med Butland, men egypterens karakteristiske flikk gikk til alles forundring utenfor målet til Jack Butland .

Den neste store sjansen falt til Alexander Trent-Arnold. 19-åringen kom på et rivende løp bakfra og ble spilt fri av Mohamed Salah, men stortalentet fikk ikke stokket beinene og avsluttet skikkelig da han burde ha scoret.

Også Stoke yppet seg. Halvveis i omgangen kom gjestene på et par farlige visitter. Først fikk Diouf stå umarkert på bakerste stolpe, men headingen ble for svak og gikk i nettveggen, før Shaqiri ble spilt fri på høyresiden av feltet, men Crouch nådde ikke fram på innlegget med et av sine lange bein og sjansen kokte vekk i kålen.

Danny Ings trodde han hadde scoret for andre kamp på rad da han på flott vis kontrollerte og banket ballen i mål fra nærmest død vinkel, men den engelske spissen hadde korrekt blitt avvinket for offside.

Drama i sluttminuttene

Et frispark fra Salah gikk i nettveggen rett utenfor krysset til Butland, men lagene gikk til pause uten scoring.

Det var Mohamed Salah som var faremannen for Liverpool utover i kampen. Stoke pakket 25-åringen inn etter beste evne og stagget angrepsforsøk etter angrepsforsøk for Liverpool.

Halvveis i andre omgang satte Klopp innpå James Milner og Nathaniel Clyne og la om til tre mann bak.

Fire minutter før slutt skrek hele Anfield på hands da Liverpool la trykk på Stoke etter en corner. Et knallhardt innlegg fra Georginio Wijnaldum slo i armen på Erik Pieters og hindret Alberto Moreno fra en gigantisk sjanse, men dommer André Marriner valgte ikke å peke på straffemerket.

I stedet var Stoke uhyre nære å krafse med seg alle poengene. Mame Biram Diouf fikk en gylden sjanse da ballen falt til han på sju meter, men fra litt skrått hold ble skuddet for svakt. Heller ikke Ryan Shawcross klarte å få styrt ballen innenfor stengene da han kastet seg frem på bakerste stolpe. Ballen snek seg på utsiden av stolpen.

Med seks minutter lagt til ble de siste ti minuttene mer innholdsrike enn resten av den andre omgangen til sammen, men hverken Liverpool eller Stoke fikk hull på byllen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media