Eliteserien 2021

Uavgjort på «røyklagte» Åråsen

Bluss, en røyklagt stadion og høy intensitet ble servert på Åråsen, men det manglet en ting - mål.

STOROPPGJØR: Lillestrøm og Vålerenga møttes søndag på Årsen. På bilde Vålerengas Tobias Christensen og Lillestrøms Tom Pettersson. Foto: Javad Parsa / NTB
STOROPPGJØR: Lillestrøm og Vålerenga møttes søndag på Årsen. På bilde Vålerengas Tobias Christensen og Lillestrøms Tom Pettersson. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Lillestrøm - Vålerenga 0-0 (0-0)

ÅRÅSEN (Dagbladet): Det var en fantastisk ramme da Vålerenga og Lillestrøm møttes søndag kveld, til det som er høyest på lista over Norges største hatoppgjør.

Kampen hadde det meste som et oppgjør av dens kaliber burde ha, men det manglet på presisjonen foran mål for begge lag, og kampen endte målløst.

- Ramma var nok finere enn maleriet i dag, mente Lillestrøm-trener Geir Bakke til Dagbladet etter kampen.

Hyllet fansen

Gjermund Åsen var centimeter unna å score for vertene, og trønderen var tydelig skuffet etter uavgjort mot rivalen.

- Vålerenga har vel så å si null sjanser. Det er svært lite de kommer med. De var litt heldige med stengene og vi var litt unøyaktige. Jeg er egentlig veldig skuffet over at vi ikke får til å sette en, sa Åsen til Discovery etter kampen.

AMPER STEMNING: Det ble ampert på Åråsen da Amor Layouni og Daniel Gustafsson havnet i en duell. FOTO: Javad Parsa / NTB.
AMPER STEMNING: Det ble ampert på Åråsen da Amor Layouni og Daniel Gustafsson havnet i en duell. FOTO: Javad Parsa / NTB. Vis mer

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo synes uavgjort var et rettferdig resultat.

- Sjansestatistikken viser 4-2. Da synes jeg uavgjort er greit, sa han til Discovery før han hyllet fansen på tribunen som vartet opp med bluss og pyro-show.

- Det er fantastisk. Det er sånn fotball skal være.

Vålerenga-vingen Amor Layouni er enig med sin trener:

- Det er så herlig. Det skaper en helt annen følelse på kampen. Jeg tenker det burde være lovlig, sa han til Dagbladet.

Røykla stadion

Det var euforisk stemning på tribunen i samtlige minutter av kampen. Etter bare tre minutter ble kampen stoppet på grunn av at stadion var helt røyklagt etter at det var tent opp store mengder bluss fra de frammøtte på Åråsen.

BLUSS: Lillstrøm-fansen fyrte opp bluss i forkant av kampen mot erkerival Vålerenga på Åråsen stadion. Vis mer

Midtveis i den første omgangen kom den største sjansen, da den nybakte landslagsspilleren Lehne Olsen var svært nære sitt mål nummer 23 for sesongen.

På nytt innlegg fra kanten, stakk han foten fram på første stolpe og ballen gikk i stolpen. Følsomt fra superspissen til Lillestrøm.

Hjemmelaget var det beste laget i den første omgangen, men det sto målløst mellom lagene til pause, i det som ennå ikke levde opp til forventningene.

- Det går litt treigt, vi står litt stille. Det må skje noe mer, det er tamt, var Lehne Olsens dom til pause.

NERVE: Lillestrøms Magnus Knudsen og Vålerengas Osame Sahraoui i duell. Foto: Javad Parsa / NTB
NERVE: Lillestrøms Magnus Knudsen og Vålerengas Osame Sahraoui i duell. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

Rett i angrep

Etter hvilen kom Lillestrøm ut i et voldsomt tempo, det tok bare 30 sekunder før de skapte en stor sjanse. Åsen fikk stå helt alene i feltet, og med feil bein satte han bredsiden til. Åråsen sto stille imens de ventet på at ballen skulle gå i nota, men nok en gang traff de gulkledde stolpen.

Litt seinere fikk Edh en gigantisk mulighet, men nok en gang var ikke siktet helt finstilt.

Hjemmelaget fortsatte å skape sjanser, men sviktet foran mål. Dermed endte det målløst på en kveld der Lillestrøm vil være skuffet over å ikke ha fått med seg alle poengene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer