Uavklart hjertestopp-sak: - Urovekkende

Erstatningstvisten mellom langrennsløperen Sondre Turvoll Fossli (26), Norges Skiforbundet og If fortsetter. Det er snart ni måneder siden han fikk hjertestans.

LA OPP: Det er bare et par uker siden Turvoll Fossli annonserte at han ikke kunne fortsette som langrennsløper på toppnivå.

 Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LA OPP: Det er bare et par uker siden Turvoll Fossli annonserte at han ikke kunne fortsette som langrennsløper på toppnivå. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Turvoll Fossli ble akutt syk mens han kjørte bil fra hjemstedet Hokksund til Oslo 12. august i fjor. Han reddet livet etter å ha fått snarrådig hjelp.

Nå står striden om denne type sykdom skyldes hard belastning over lang tid i yrket som skiløper. Og gir det i så fall rett til erstatning?

Det har vært digital dialog mellom partene den siste tiden. Der skal forsikringsselskapet If ha kommunisert at det vil vurdere rammene for utøverforsikringen til langrennsløperne en gang til.

– Vi setter pris på at skiforbundet nå har tatt kontakt med If igjen, men jeg hadde håpet at NSF hadde involvert oss i prosessen med If slik at vi kunne fått løst denne saken en gang for alle, sier Turvoll Fosslis advokat Christian Flemmen Johansen til NTB.

Ikke tilstrekkelig dekket?

Han jobber for advokatkontoret Elden.

– Jeg synes det er urovekkende at skiforbundets forsikringsavtale med If er så uklar at If må ta en ny runde for å se på dekningsomfanget to-tre år etter at forsikringen ble tegnet, sier Johansen videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer