Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uavklart om Holmenkoll-bakke

Et enstemmig Oslo bystyre går inn for ny Holmenkollen-bakke, men krever fortsatt at staten betaler 50 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo bystyre gikk i kveld enstemmig inn for at Holmenkollen skal framstå i ny drakt dersom Oslo blir tildelt ski-VM i 2011. Men forutsetningen er fremdeles at staten betaler tilnærmet 50 prosent av kostnadene. 

 - Det er gledlig at hele bystyret stiller seg bak VM-søknaden, sier Sverre Seeberg, president i Skiforbundet, til Dagbladet.no.

En ny Holmenkollbakke vil koste 310 millioner kroner, og er en forutsetningen for at Oslo kan arrangere ski-VM i 2011.

Tror på Oslo-VM

Politikernes problem er at kulturminister Trond Giske (Ap) fastholder at Regjeringen ikke vil bla opp mer enn 70 millioner kroner, mens de selv mener at staten burde betale halvparten av det en ny bakke vil koste.

- Jeg er optimistisk, og regner med at bystyret går inn for en ny bakke, sa skipresident Seeberg til Dagbladet.no tidligere i dag. Han regner med at de nødvendige pengene vil dukke opp på «et eller annet tidspunkt».

- Det er både nødvendig for et VM, men enda viktigere for at Holmenkollrennet kan bestå. Uten en ny bakke vil det bli slutt på dette tradisjonsrike rennet i nær framtid, sier Seeberg.

Norge regnes som en het kandidat til å få tildelt ski-VM om fem år. De andre søkerne er Zakopone i Polen og Val di Fiemme i Italia. VM 2011 tildeles i slutten av mai på FIS-kongressen i Portugal.

TRENGER FORNYELSE: Uten en ny Holmenkollenbakke kan vi si farvel til både ski-VM og Holmenkollenrennet, mener skipresidenten. Foto: Scanpix
TRENGER FORNYELSE: Uten en ny Holmenkollenbakke kan vi si farvel til både ski-VM og Holmenkollenrennet, mener skipresidenten. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg tror det blir ski-VM i Oslo i 2011. Det er mange VM-arrangører før oss som ikke har hatt finansieringen helt klar når de har fått tildelt ski-VM, men det er klart at en fullstendig finansieringsplan hadde styrket vårt kandidatur, sier Seeberg.

Roper på rikinger

Oslo turistsjef oppfordret tidligere i dag byens rike onkler til å komme på banen.

- Rike folk fra andre deler av landet har stilt opp og sponset idrettsarenaer. Det bør være flere i Oslo som kan gjøre det samme, sier Sannerud til Aftenposten Aften.

Byrådsleder Erling Lae tar gjerne i mot støtte fra byens rikeste, men vil ikke lette trykket på Regjeringen.

- Den aller rikeste her i landet er jo staten og den må ikke løpe fra sine forpliktelser fra Kollen som riksanlegg, sier byrådslederen til avisa.

Kritiske politikere

Rune Gerhardsen (Ap) var første politiker på talerstolen. Han hørte ikke til rekken av bystyremedlemmer som krevde flere penger fra Regjeringen. Samtidig la han vekt på at  neste mulighet for å søke et nytt ski-VM i Oslo trolig ikke blir før om 20 år.

Stian Berger Røsland (H) var langt mer skeptisk til kulturminister Trond Giske, som ikke vil bidra til mer enn 70 millioner kroner til en ny Holmenkollbakken:

- Først tok han rockemuseet, nå prøver han seg på Holmenkollen også, sa Røsland, som mente det ikke holder med 70 millioner kroner fra staten.

- Så store investeringer som ski-VM krever kan ikke Oslo kommune klare alene, sa han, og la til: 

- Ønsker regjeringen at kommunen skal kutte i skole og eldreomsorg for at vi skal ta den regningen Giske løper fra.

Byråd for næring og kultur Anette Wiig Brun, hadde i dag et møte med Giske der hun ba om ytterligere 70 millioner kroner. Svaret var nei.

- Hvis Regjeringen ikke betaler mer, vil det gå utover breddeidretten for barn og unge. Vi forventer at de vil betale mer enn skarve 16 prosent, vi forventer et spleiselag og det blir det ikke av knapper og glansbilder, sa hun fra bystyrets talerstol i kveld.

Byrådets innstilling ser du her. Den går ut på at bystyret går inn for å etablere en storbakke i Holmenkollen i samsvar med kravene fra FIS, men at det er en forutsetning at staten bidrar med 50% av kostnadene. Denne ble enstemmig vedtatt og dermed er det ventet mer Holmenkollen-bråk i ukene framover.

<B>VIL ORDNE SEG:</B>På et eller annet tidspunkt vil finansieringen komme i orden, tror skipresident Sverre Seeberg.
<B>STO PÅ SITT:</B> Kulturminister Trond Giske møtte onsdag morgen en delegasjon fra Oslo kommune ledet av byråd for næring og kultur Anette Wiig Brun, for å diskutere Holmenkollen-finansieringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!