FÅR PEPPER: At Ståle Solbakken har ferie mens spillerne i Køln samles til sesongoppkjøring blir ikke sett på med nådige øyne i den tyske storavisa Bild. Foto: SCANPIX. Faksimile: Bild
FÅR PEPPER: At Ståle Solbakken har ferie mens spillerne i Køln samles til sesongoppkjøring blir ikke sett på med nådige øyne i den tyske storavisa Bild. Foto: SCANPIX. Faksimile: BildVis mer

«Ubegripelig! Solbakken uteblir fra Kølns oppkjøring»

Hudflettes i tysk storavis. Selv fnyser han av kritikken.

(Dagbladet): 22. juni samles Køln-spillerne for å starte oppkjøringen mot en ny sesong.

Først fire dager ankommer Ståle Solbakken treningsleiren - den ferske treneren er innvilget forlenget ferie av sportsdirektør Volker Finke for å starte uthvilt i sin nye jobb.

Det behovet har storavisa Bild liten forståelse for.

«Ubegripelig! Solbakken uteblir fra Kølns oppkjøring», er krigstypene der i gården, og på nettsida har de laget en avstemning for å sjekke hva fansen mener.

57 prosent mener det er helt i orden at Solbakken møter fire dager etter spillerne, mens 43 prosent har stemt på alternativet «det kan bare skje i Køln». Kanskje en liten forsmak på trykket og (kanskje urimelige) forventningene han møter i Bundesliga.

Solbakken selv fnyser av kritikken. Overfor TV 2 peker han på at spillerne bare skal gjennomføre spenst- og styrketester i de dagene han ikke er til stede.

- Dette har vært klart veldig lenge. Kontrakten min starter ikke engang før 1. juli. Det har hele tiden vært planen at jeg skal starte fem dager før kontrakten min begynner - da vi reiser på treningsleir i Nord-Tyskland. Jeg må jo ha litt ferie også, sier han.

Bild mener derimot at Solbakken har unnet seg selv en «superferie». Køln-direktør Claus Horstmann medgir at det er uvanlig at treneren ikke starter sesongen samtidig med spillerne.

- Kanskje det er unikt for Køln. Men vi har tatt denne avgjørelsen etter en totalvurdering. Og vi mener den er korrekt, sier han til Bild.