«Ubegripelig! Solbakken uteblir fra Kølns oppkjøring»

Hudflettes i tysk storavis. Selv fnyser han av kritikken.

FÅR PEPPER: At Ståle Solbakken har ferie mens spillerne i Køln samles til sesongoppkjøring blir ikke sett på med nådige øyne i den tyske storavisa Bild. Foto: SCANPIX. Faksimile: Bild
FÅR PEPPER: At Ståle Solbakken har ferie mens spillerne i Køln samles til sesongoppkjøring blir ikke sett på med nådige øyne i den tyske storavisa Bild. Foto: SCANPIX. Faksimile: Bild Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 22. juni samles Køln-spillerne for å starte oppkjøringen mot en ny sesong.

Først fire dager ankommer Ståle Solbakken treningsleiren - den ferske treneren er innvilget forlenget ferie av sportsdirektør Volker Finke for å starte uthvilt i sin nye jobb.

Det behovet har storavisa Bild liten forståelse for.

«Ubegripelig! Solbakken uteblir fra Kølns oppkjøring», er krigstypene der i gården, og på nettsida har de laget en avstemning for å sjekke hva fansen mener.

57 prosent mener det er helt i orden at Solbakken møter fire dager etter spillerne, mens 43 prosent har stemt på alternativet «det kan bare skje i Køln». Kanskje en liten forsmak på trykket og (kanskje urimelige) forventningene han møter i Bundesliga.

Solbakken selv fnyser av kritikken. Overfor TV 2 peker han på at spillerne bare skal gjennomføre spenst- og styrketester i de dagene han ikke er til stede.

- Dette har vært klart veldig lenge. Kontrakten min starter ikke engang før 1. juli. Det har hele tiden vært planen at jeg skal starte fem dager før kontrakten min begynner - da vi reiser på treningsleir i Nord-Tyskland. Jeg må jo ha litt ferie også, sier han.

Bild mener derimot at Solbakken har unnet seg selv en «superferie». Køln-direktør Claus Horstmann medgir at det er uvanlig at treneren ikke starter sesongen samtidig med spillerne.

- Kanskje det er unikt for Køln. Men vi har tatt denne avgjørelsen etter en totalvurdering. Og vi mener den er korrekt, sier han til Bild.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer