- Ubehagelig å bokse i kjole

Verdensmester Cecilia ikke fornøyd med klesskiftet.

MESTERKJOLE: Cecilie Brækhus hadde mestermerker påsydd kjolen hun bokset i. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
MESTERKJOLE: Cecilie Brækhus hadde mestermerker påsydd kjolen hun bokset i. Foto: Heiko Junge/SCANPIXVis mer

Cecilia Brækhus var kledd for fest i Kongrescenteret i Herning lørdag kveld. Hun entret ringen i kjole, men innrømmet etterpå at det ikke var noen «hylende suksess».

- Nei, jeg må innrømme at opplegget med kjolen ikke ble den suksessen jeg hadde sett for meg. Ideen var god, men det ble annerledes å bokse i kjole enn det jeg hadde trodd.

- Det var ikke særlig behagelig, så jeg kommer nok ikke til å prøve det eksperimentet igjen med det første, men jeg skal ikke si at det aldri kommer til å skje igjen, smiler Brækhus.

Hun skulle egentlig har debutert i kjole allerede mot Mikaela Laurén i Rostock for tre uker siden, men da var kjolen i trangeste laget, så hun stilte i tradisjonell drakt i det stevnet.

Jakter ny tittel Lørdag kveld hadde hun fått en ny kjole. Den passet, men egnet seg ikke så veldig godt for boksing, selv om det ble fest i Kongrescenteret. Brækhus gjorde jobben og sendte Eva Halasi til drømmeland allerede i den tredje runden.

Hun kommer derfor til å kunne feire både jul og nyttår som trippel verdensmester i weltervekt. I løpet av det første halvåret i 2011, håper hun også å føye den fjerde store tittelen, International Boxing Federation (IBF), til samlingen sin.

Brækhus føler seg også både sliten og oppbrukt dagen derpå - og etter to tøffe kamper på tre uker ser hun fram til litt ferie.

Men det er ikke lenge hun kan hvile på laurbærene, for allerede om vel 14 dager må hun i gang i treningslokalet i Berlin igjen. Det er ny kamp allerede i slutten av januar.

- Jobben er gjort, og jeg har fått mye positiv respons etter seieren over Eva Halasi, men jeg må innrømme at jeg føler meg sliten og oppbrukt nå. Likevel sitter jeg her med en god følelse, og jeg er sulten på mer. Jeg føler at jeg fortsatt ikke har nådd toppen som proffbokser. Jeg har mye mer å gå på, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Vi traff henne på frokosten etter den imponerende forestillingen i Kongrescenteret i Herning lørdag kveld. Hun brukte ikke mer enn vel sju minutter på å sende serbiske Eva Halasi til drømmeland med en herlig høyre hook.

- Selv om jeg fortsatt er verdensmester i tre forskjellige forbund, har jeg mye å både kjempe for og bevise, men først og fremst ønsker jeg å sikre meg VM-beltet i International Boxing Federation (IBF), sier Brækhus.

Bombe Det er Daniela Smith fra New Zealand som har den tittelen nå.

- Hun jenta fra New Zealand slo den tyske verdensmesteren (Jennifer Retzke) i Tyskland. Det var litt av en bombe, forteller Brækhus. Hun legger ikke skjul på at hun føler hun bør stå aller først i køen for å få en sjanse til å ta IBF-beltet fra den nye mesteren.

- Jeg føler jeg er kvalifisert, og jeg vil ha den kampen og tittelen før sommerferien neste år, slår hun ettertrykkelig fast.

Hun kommer til å få et mye roligere år i 2011 enn hun har hatt i 2010.

SLITEN: Cecilia Brækhus føler seg sliten og oppbrukt dagen derpå. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
SLITEN: Cecilia Brækhus føler seg sliten og oppbrukt dagen derpå. Foto: Heiko Junge/SCANPIX Vis mer

- Opplegget blir helt annerledes. Vi ser vel for oss tre kamper i løpet av neste år. Det blir en kamp i begynnelsen av året, i januar eller februar, så håper vi å få til en kamp om IBF-tittelen like før sommerferien setter inn, og så er drømmen å gå en kamp mot Holly Holm mot slutten av året, sier Brækhus.

God motivasjon Hun forteller at motivasjonen hennes er god i øyeblikket, og hun håper at tingene kommer til å gå hennes vei.

- Da vi satt her i Herning for ett år siden, nevnte du at karrieren ikke kom til å vare mer enn et par år. Nå er halve den tiden gått. Ser du annerledes på det nå?

- Tja, jeg vet ikke helt. Jeg får svare, som jeg gjorde for et år siden, jeg ser vel fortsatt et par år framover, sier Cecilia Brækhus med et stort smil.

Noen umiddelbare planer om å legge hanskene på hylla har hun i alle fall ikke.

Aksepterer skepsisen - Jeg kan akseptere at mange folk ikke liker kvinneboksing, men ingen må komme å si at jeg ikke kan bokse. Jeg synes jeg har bevist i de to siste kampene mine at jeg er på vei til å bli veldig bra, sier Brækhus til NTB.

Hun har vunnet to knockoutseirer i løpet av de siste tre ukene, og det har vært skikkelige nedslagninger, men Brækhus vil ikke si at hun har blitt en kvinnelig Mike Tyson.

- Nei, jeg kan vel ikke akkurat si at jeg er blitt en knockoutmaskin fordi jeg har vunnet de to siste kampene mine på den måten. Det må nok flere kamper til før jeg kan si at jeg er blitt knockoutspesialist, men etter de to siste kampene, merker jeg at jeg har fått en helt annen respekt, sier Brækhus.

- Jeg er på vei til å nå det endelige målet mitt: Å bli sett på en skikkelig god bokser.

Hun har tatt kvinneboksingen til en ny dimensjon, og mange mener hun er den beste kvinnebokseren i verden i øyeblikket.

(NTB)

NY KNOCKOUT: Cecilia Brækhus gliste etter nok en knockout-seier. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
NY KNOCKOUT: Cecilia Brækhus gliste etter nok en knockout-seier. Foto: Heiko Junge/SCANPIX Vis mer