US Open:

- Uberegnelig

Tennisekspert Christer Francke mener Casper Ruud møter en farlig spiller i US Open-semifinalen. Likevel tror han at Ruud kan gå hele veien i den prestisjeturneringa.

I FORM: Casper Ruud. Foto: AFP
I FORM: Casper Ruud. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Casper Ruud sikret semifinaleplassen etter å ha levert en av sine aller beste kamper i en Grand Slam-turnering. Italienske Matteo Berrettini ble slått i tre strake sett og den norske stjerna kunne strekke hendene i været.

Nå venter russiske Karen Khatsjanov i semifinalen.

- Det er liten tvil om at Casper er favoritt. Han har vært i en Grand Slam-finale før, mens Khatsjanov har aldri kommet lenger enn til kvartfinalen, forteller Discoverys tennisekspert og kommentator Christer Francke til Dagbladet.

Han mener brikkene har falt på plass for den norske tennisstjerna.

- Casper har fått en bra trekning i semifinalen. Det har vært litt stang inn med trekningen hele veien, men sånn blir det når du er høyt seedet.

Ingen enkel motstander

MOTSTANDEREN: Karen Khatsjanov. Foto: Reuters
MOTSTANDEREN: Karen Khatsjanov. Foto: Reuters Vis mer

Til tross for Ruuds favorittstempel venter en god motstander. På Khatsjanovs US Open-reise har han blant annet slått ut Nick Kyrgios, Pablo Carreño Busta og Jack Draper.

- Han er en uredd spiller, som er uberegnelig, tar sjanser og spiller tøft. Han har et ekstremt høyt toppnivå. Det er snakk om en farlig spiller, som har slått ut gode spillere, sier Francke.

- Hva blir nøkkelen?

- Khatsjanov kan slite i de lengre duellene, som Casper er veldig god i. Russeren er avhengig av gode server og tunge grunnslag, mens Casper må få fram forehanden sin uten å bli for offensiv. Jeg tror det første settet kan bli helt avgjørende, svarer tenniseksperten.

IMPONERTE: Tirsdag kveld spilte Casper Ruud kvartfinale i Grand Slam-turneringen US Open. Der imponerte nordmannen. Bilder fra Discovery+ Vis mer

Francke tror også at Snarøya-gutten har gode muligheter i en potensiell US Open-finale.

- Det er ingen tvil om at Casper kan vinne turneringa. Når du er så sterk fysisk og vinner kvartfinalen 3-0, så har du gode sjanser. Grand Slam-tennis passer ham godt og gir bedre forutsigbarhet. Det hadde vært enormt om han gikk hele veien.

Hyllet pappa

FAR OG SØNN: Christian Ruud og Casper Ruud. Foto: Heiko Junge / NTB
FAR OG SØNN: Christian Ruud og Casper Ruud. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Etter kvartfinaleseieren mot Matteo Berrettini valgte å Ruud å hylle sin far Christian Ruud.

- Han er en fantastisk far og en fantastisk trener. Og han fylte 50 år i forrige uke, sa Ruud etter kampen til applaus fra tilskuerne.

Han fortsatte:

- Han har pushet meg på den riktige måten siden jeg var en liten gutt og fått meg til å elske tennis.

NB! Du kan se Ruuds semifinale på Discovery + og MAX fra kl 21.00 i kveld. Sendingen starter kl 20.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer