JUBEL: David Silva noterte seg for én scoring i storseieren. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: David Silva noterte seg for én scoring i storseieren. Foto: NTB ScanpixVis mer

Manchester City slo Southampton

Ubeseirede City holdt lekestue. Smadret Southampton

Manchester City inntok tabelltopp.

  • Manchester City - Southampton 6-1 (4-1)

Manchester City har startet årets sesong like forrykende som de avsluttet den forrige, og sto ubeseiret før dagens kamp mot Southampton. Forskjellen denne sesongen er at de har fått selskap i toppen, og flere lag har framstått kapable til på hamle opp med den regjerende mesteren.

Før dagens kamp lå Liverpool et lite poeng foran de lyseblå, og med seier kunne Pep Guardiolas menn innta tabelltoppen alene.

Den muligheten lot de ikke gå fra seg.

Overkjøring

Allerede etter seks minutter smalt det for første gang på Etihad Stadium. Ingen lag er bedre drillet enn Manchester City, og når kombinasjonene sitter i det offensive spillet er de tilnærmet umulig å stoppe. Vertene trådde seg elegant gjennom Southampton-forsvaret, men til slutt var det Wesley Hoedt som sendte et hardt innlegg fra Leroy Sané i eget mål. Hans andre selvmål for sesongen.

Seks minutter seinere kombinerte stjerneangriperne fint nok en gang. Denne gangen skjedde det på høyrekanten, og det var Raheem Sterling som fant Sergio Agüero i boksen. Få er mer klinisk i boksen enn argentineren, og 2-0 var nærmest uunngåelig. Det var superspissens 150. scoring for Manchester City.

Southampton sto sjokkerte igjen etter å ha blitt filleristet i innledningen, og vondt ble til verre da David Silva banket ballen i nettaket. Kun 17 minutter var spilt, og kampen var i praksis over.

Redusering

Southampton hadde ikke vunnet borte mot City siden 2004, men hadde nok ikke sett for seg en så brutal start på kampen. Derfor gjorde det nok godt å få en redusering da halvtimen var spilt.

Ederson kom for seint ut i en duell med Ryan Bertrand og la backen i bakken innenfor 16-meteren. Dommeren pekte resolutt mot straffemerket, og Danny Ings gjorde seg klar. Spissen var iskald i duell med den brasilianske målvakten, og trillet ballen sikkert i hjørnet.

Bortelagets ørlite håp om et comeback ble brutalt slått ned like før pause. Aguero prikket inn Sterling i boksen, og selv om engelskmannen bommet på det første forsøket, satt nummer to i nettet, og det sto 4-1 til pause.

Målmaskin

Andre omgang startet ikke like forrykende som den første, men 22 minutter etter sidebytte smalt det igjen fra hjemmelaget.

Aguero fikk ballen fra Fernandinho, vendte opp og slapp den videre til Raheem Sterling. Fra spiss vinkel banket han ballen mellom beina på Alex McCarthy. Sterlings andre for kvelden, og Citys femte mot Southamptons sjanseløse forsvar.

Det er 12 gang City scorer fem mål eller mer under Pep Guardiola. Ingen andre lag har gjort det mer enn seks ganger i samme tidsrom.

Et kvarter før full tid kom Mohamed Elyounoussi inn for bortelaget, men det ble vanskelig å rette opp i resultatet for nordmannen.

I stedet økte Leroy Sané til 6-1 ett minutt på overtid. Yrmykelsen var et faktum. Dagens seier over Southampton tok de lyseblå til toppen av tabellen, hvor de troner to poeng foran Chelsea og Liverpool.