Ubeseirede Hønefoss hakket AaFK i fillebiter

Rekdals menn gikk på årets første tap.

HØNEFOSS (Dagbladet): Hønefoss - Aalesund 3-1

Både Hønefoss og Aalesund var uten tap før lagene møttes på Aka Arena, og fra første spark på ballen viste begge lagene at de var interessert i tre poeng.

Vertene fra Hønefoss vant kampen 3-1 etter scoringer av Rune Bolseth og Riku Riski (2). Aalesund-trener Kjetil Rekdal var svært lite fornøyd med eget lag etter kampen.

- Vi tapte mot et lag som ville mer enn oss. De kjempet og løp mer enn oss. Vi scoret egentlig to selvmål, de to første her i dag, sa han.

- Vi spilte en fotball jeg ikke vil se av oss. Det var jåleri, og vi løper alt for lite. Alt var egentlig ikke bra nok i dag. Vi er alt for arrogante i måten vi spiller på, og gjør for mange feil, sier Rekdal.

Finske Riski scoret sitt tredje og fjerde for sesongen. Først etter forferdelig forsvarsspill av Aalesund - midtstopper og kaptein Daniel Arnefjord bommet fullstendig med et tilbakespill, og sendte ballen rett i beina til Hønefoss-spissen som scoret 2-1.

Et kvarter før slutt viste spissen gode avslutningsferdigheter, og vippet først ballen over en Aafk-forsvarer før han skrudde ballen i det lengste hjøret til 3-1.

Jo Nymo Matland scoret målet til Aafk.

Målrike åpningsminutter Aalesund og Michael Barrantes fikk kampens første sjanse etter tre minutter. Midtbanespilleren slo en frekk tunnel på Hønefoss-forsvarer Arnor Adalsteinsson inne i Hønefoss-feltet, men skuddet fra Barrantes fra skrått hold gikk utenfor.

Bare minutter senere var det vertene som skulle score 1-0. En lang ball fra ble stusset gjennom, og Aalesund-forsvaret klarte ikke å få ballen unna. Hjemmelagets Rune Bolseth klinket til fra 18 meter, og avslutningen gikk via en AaFK-forsvarer og i en bue over keeper Sten Grytebust.

Men Aalesund skulle komme tilbake.

Etter 7 minutter fikk Aalesund frispark på rundt 25 meter. Venstreback Jo Nymo Matland banket til, og skuddet gikk forbi en ikke altfor imponerende Steven Clark i Hønefoss-målet.

SCORET TO: Riku Riski (22) scoret to mål mot Aalesund. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
SCORET TO: Riku Riski (22) scoret to mål mot Aalesund. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer

Dermed sto det 1-1 på Aka Arena etter bare sju minutter.

Begge lagene fortsatte å produserer store sjanser etter de målrike åpningsminuttene. Nærmest var Hønefoss-spiss Remond Mendy som traff tverrliggeren fra kloss hold.

Før halvtimen var spilt valgt AaFK-trener Kjetil Rekdal å gjøre et spillerbytte. Christian Myklebust ble erstattet av Fredrik Ulvestad.

Forsvarsbrøler Fem minutter etter pause var det hjemmelaget Hønefoss  som skulle ta ledelsen. Aafk-stopper Daniel Arnefjord slo en forferdelig pasning tilbake til keeper Sten Grytebust, men Hønefoss-spiss Riku Riski fanget opp ballen og pirket inn 2-1.

Dette var finnens tredje scoring i Tippeligaen, og sannsynligvis den enkleste.

Etter scoring fortsatte den offensive fotballen i Hønefoss. Aafk-spiss Magnus Sylling Olsen smalt ballen i tverrliggeren etter 58 minutter.

Ti minutter senere var det hjemmelaget som kontret, og et innlegg fant Kevin Larsen på bakre stolpe. Kantspilleren banket til fra fem-seks meter og traff den nærmeste stolpen bak keeper Grytebust.

Et kvarter før slutt skulle Riski score sitt andre for dagen. Han vippet ballen fint over en Aafk-forsvarer og var alene med keeper Grytebust. Spissen var iskald og la ballen i det lengste hjørnet. Dermed sto det 3-1 til de nyopprykkede.

Aalesund klarte ikke å skape spenning i sluttminuttene og Kjetil Rekdal og Aalesund gikk på årets første tap, mens nyopprykkede Hønefoss er ubeseiret på årets fem første kamper.