Ubeseiret i fire år

EKEBERGSSLETTA (Dagbladet): Bækkelaget- Vendelsö 0- 0 (e.e.o.). De skjønner ikke selv hvordan de skal klare å tape en kamp. Arrangørklubben Bækkelagets jenter i klasse T tok gull igjen, som for to år siden.

- Vi har ikke tapt en kamp på snart fire år, forteller gulljentene. Dato og mot hvem de tapte for sist, har de ikke sjans til å svare på. Det er for lenge siden. - Vi er flaggskipet i klubben. Det dårligste resultatet vårt de siste fire årene er uavgjort 1- 1, forteller trener Jon Aasen.

- Hvar skal til for at dere taper en kamp?

- Vet ikke. Kanskje hvis halve laget er på ferie og resten er syke, smiler jentene.

Begge vant

Arrangørklubben har tatt gull i egen turnering en gang tidligere. Det var for to år siden med det samme laget som hadde spilt seg fram til finale igjen i går. Elleve av jentene er fortsatt med på laget. Finalen mot svenske Vendelsö endte 0- 0, etter ekstraomganger.

Dermed sto begge lag igjen som vinnere. - Jeg er kjempefornøyd selv om vi var daffe i dag og kunne spilt bedre, forteller Carina Aasen. 13-åringen er lagets store angrepshelt. For to år siden slo de Skeid i finalen med 1- 0. Carina scoret. Torsdag denne uka spilte Bækkelaget semifinale mot Bærums Verk. Carina scoret seiersmålet på golden goal.

Målløs

I går gikk hun målløs av banen. Det var svenskene som førte mesteparten av kampen. Men en strålende keeper, Anniken Tønne, nektet svenskene nettkjenning gang etter gang. Hun har ikke sluppet inn et eneste mål i løpet av Norway Cup, og ble helt fortjent kåret til banens beste spiller.

- Jeg har gode forsvarsspillere foran meg. Men jeg spilte vel helt ok i dag, sier hun beskjedent til Dagbladet. Anniken var også med på gullaget for to år siden - og var like glad for seier i år som første gang. - Det er gøy å være så gode, mener keeperen som bare har hentet en ball ut av nettet i løpet av årets sesong. Framover er det blitt 27 scoringer og soleklar serieledelse.

- Jentene får aldri nok. De står på selv om de leder 8- 0, forklarer trener Tom Winger om jentenes seiersinstinkt.

GULLJENTER: Arrangørens jubeljenter. Bækkelagets jenter i klasse T har ikke tapt en kamp på fire år. I går tok de sitt andre Norway Cup-gull.