Ubeseiret i ishockey-VM

ZÜRICH (NTB-TT-Reuters): Anført av NHL-proffene Mats Sundin, Peter Forsberg og den fantastiske målvakten Tommy Salo, gikk Sverige ubeseiret gjennom ishockey-VM og sikret seg gullet etter dagens andre finale mot Finland.

I går vant Sverige 1-0 etter en scoring av Johan Tornberg midtveis i den siste perioden. Tornberg skulle egentlig ikke vært med til VM, men kom med i troppen som sjuende back grunnet forfall.

Målet hans ble avgjørende ettersom ingen av lagene klarte å score i dagens returkamp. Nok en gang sto Sveriges keeper Tommy Salo en kanonkamp, for andre gang på rad ble målvakten kåret til turneringens beste.

Heller ikke finnenes målvakt Ari Sulander lot seg lure i den andre finalen.

Sjuende tittel

Sverige har spilt ti kamper i VM, vunnet ni og spilt en uavgjort. Dagens gull var det fjerde på elleve år, det sjuende totalt. I en tid der svenske idrettsutøvere har slitt med å hevde seg internasjonalt smakte det ekstra godt med seier i nasjonalidretten.

Stjerner

Sveriges rutinerte mannskap, 13 av spillerne har VM- eller OL-gull fra tidligere, trakk altså det lengste strået, mye takket være NHL-stjernene Mats Sundin (Toronto) og Peter Forsberg (Colorado). Ingen av dem tegnet seg på scoringslisten i de to finalene, men stødig spill gjennom hele turneringen førte dem begge inn på «All Star»-laget.

Andre periode var en av de mest fartsfylte som er blitt spilt i turneringen, men fantastisk keeperspill på begge sider gjorde at det fremdeles sto 0-0 før den avgjørende perioden.

Finland kjempet desperat for en scoring. Laget spilte overtall 5 mot 4, men bommet på opplagte sjanser.

(NTB-TT-Reuters)