Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ubeskrivelig deilig og veldig fortjent

Lettet Deila etter dramatiske sluttminutter på Marienlyst.

I HOVEDROLLENE: Glenn Andersen (t.v.) og Lars Christopher Vilsvik sørget for at Strømsgodset snudde til seier mot Haugesund.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
I HOVEDROLLENE: Glenn Andersen (t.v.) og Lars Christopher Vilsvik sørget for at Strømsgodset snudde til seier mot Haugesund.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset - Haugesund 3-1.

Etter tre strake tap - to i serien og ett i cupen - maktet Strømsgodset å snu det som hadde utviklet seg til en lei trend, men den fortjente trepoengeren hjemme mot Haugesund satt langt inne.

Først i nest siste ordinære minutt hamret en våken Glenn Andersen inn det avgjørende 2-1 målet som tok drammenserne tilbake i tetstriden etter mager uttelling de siste ukene.

- Det var gøy å sette inn 2-1-målet. Jeg scorer ikke mange mål, men jeg håper jeg kan score flere framover. Det var viktig for oss å vinne etter tre strake tap, og det er viktig å vinne her på hjemmebane, sier høyreback Andersen, ifølge NTB.

Trener Ronny Deila fryktet trolig det verste da tidligere Godset-spiss og liung Thomas Sørum sendte gjestene i tidlig ledelse - en følelse som sikkert ble forsterket da Lars Christopher Vilsvik misbrukte et straffespark på tampen av første omgang. Derfor var tilfredsstillelsen stor da det til slutt gikk veien.

- Det er ubeskrivelig deilig, og veldig fortjent at vi vant. Vi var veldig tente før kampstart og jeg fikk den responsen jeg ønsket meg fra spillerne, sier Deila.

Hjemmelaget dominerte voldsomt i banespill, mens gjestene viste seg giftige på kontringer. Etter å ha forsvart seg med ryggen mot veggen gjennom hele annen omgang, tok kreftene slutt, noe som igjen ledet til avgjørende feil i forsvarsarbeidet.

- Vi gjorde junioraktige feil. Det var typiske feil som skjer når vi er slitne, og dette blir man hardt straffet for i eliteserien. Strømsgodset er et bra lag, og er flinke til å få spillet sitt til å fungere, oppsummerer trener Jostein Grindhaug.

Tidlig støkk Haugesund satte en støkk i hjemmelaget da Thomas Sørum satte ballen i mål bak Adam Larsen Kwarasey allerede etter 8 minutter.

Den tidligere Godset-spilleren nølte ikke og tuppet ballen i mål med tåa, etter et frispark fra Daniel José Bamberg, slått bak hjemmelagets forsvarere.

Godset dominerte spillet i første omgang, men slet med å skape de store målsjansene.

Vilsvik revansjerte seg Like før pause, ble Godsets Ola Kamara revet ned i feltet og dommer Tom Henning Øvrebø dømte straffe.

Unggutten Lars Christopher Vilsvik gjorde imidlertid jobben enkel for Haugesunds Per Morten Kristiansen, som reddet skuddet satt i keeperhøyde.

Det tok imidlertid bare seks minutter etter pause før utligningen kom av samme Vilsvik, etter corner som regelrett landet på foten til midtbanespilleren.

Tente Godset var mer tente etter pause og økte presset.

To minutter før slutt klinket Glenn Andersen ballen i mål og førte hjemmelaget i ledelsen for første gang i kampen.

På overtid ble Kamara nok en gang revet ned i feltet.

Denne gangen tok spissen straffen selv, og økte ledelsen til 3-1 som også ble sluttresultatet.