- Ubetenksomt av Lasse, sier Finn Aamodt

- Lasse Kjus elsker landet sitt så høyt at han plages av skjevhetene, sier Finn Aamodt til Dagbladet. Han er faren til Kjeti, og - ifølge Kjus - treneren som lærte ham tankegangen «til helvete med konkurrentene».

- Slik jeg kjenner Lasse er dette satt på spissen, sier Finn Aamodt. - Han har jo også - som du sjølsagt må ha - respekt for andre mennesker. Men det er riktig at jeg lærte dem at de ikke måtte være redde for konkurrentene.

Men:

- Det er ubetenksomt sagt av Lasse å si at han hater Norge, fortsetter Aamodt, som gjorde toppalpinister av Kjus og sønnen Kjetil. - Og fordi jeg elsker landet mitt kan jeg ikke støtte det han sier. Men jeg forstår tankegangen og skjønner hvorfor han sier det. Her er det perfeksjonisten Lasse Kjus som snakker.

- På hvilken måte?

- Som toppidrettsutøver er han vant til å skrelle bort feil. Lasse jakter hele tida på det som er riktig. Og fordi toppidretten er kompromissløs, ser han alt på den måten. Da vil det gi en del sånne utslag som i dette intervjuet.

- Hva med den manglende team-følelsen når han er ute og konkurrerer?

- Det laget han har vært en del av har vært viktig for karrieren hans. Spesielt det Lasse og Kjetil har hatt sammen, har betydd mye. Det må han aldri glemme.