- Ubetenksomt av Lasse

- Lasse Kjus elsker landet sitt så høyt at han plages av skjevhetene, sier Finn Aamodt til Dagbladet. Han er faren til Kjetil André, og ifølge Kjus, treneren som lærte ham tankegangen «til helvete med konkurrentene».

- Slik jeg kjenner Lasse er dette satt på spissen, sier Finn Aamodt. - Han har jo også - som du sjølsagt må ha - respekt for andre mennesker. Men det er riktig at jeg lærte dem at de ikke måtte være redde for konkurrentene. Du kommer ingen vei hvis du har for stor respekt for de stjernene du har sett på TV.

Men: - Det er ubetenksomt sagt av Lasse å si at han hater Norge, fortsetter Aamodt, som gjorde toppalpinister av Kjus og sønnen Kjetil André.
- Og fordi jeg elsker landet mitt kan jeg ikke støtte det han sier. Men jeg forstår tankegangen og skjønner hvorfor han sier det. Her der det perfeksjonisten Lasse Kjus som snakker.

Lasse er modig

- På hvilken måte?

- Som toppidrettsutøver er han vant til å skrelle bort feil. Lasse jakter hele tida på det som er riktig. Og fordi toppidretten er kompromissløs ser han alt på den måten. Da vil det gi en del sånne utslag som i dette intervjuet.

- Han liker ikke skattetrykket i Norge?

- Lasse sier en del ting som er riktige. Vi betaler mer og mer i skatt, men ser samtidig at sykehuskøene vokser og at vi ikke klarer å gjøre noe for de gamle. Hvor går pengene?, spør også Finn Aamodt.

- Hva med kritikken til skiforbundet - Lasse Kjus kaller lederne for parasitter?

- Det har jeg verken kunnskap eller forutsetning for å bedømme. Men jeg vet at Lasse kan være kompromissløs. Det er hans styrke.

Må ikke glemme laget

- Hva med den manglende team-følelsen når han er ute og konkurrerer?

- Det laget han har vært en del av har vært veldig viktig for karrieren hans. Spesielt det Lasse og Kjetil har hatt sammen har betydd mye. Og det må han aldri glemme.

Men: - Du vet vel ikke hvor viktig det er før du mister det.

- Lasse Kjus føler at han ikke representerer Norge?

- Jeg kan bare snakke for meg sjøl og sønnen min. Og for meg og Kjetil har det vært viktig med nasjonal tilknytning _ det at vi representerer Norge. Og det var derfor vi ikke flagget ut da det kokte som mest etter Lillehammer-OL.

- Norge betyr mye, og Kjetil kunne aldri kjørt for noe annet land, sier Finn Aamodt.

Les Lasse Kjus egne kommentarer på hjemmesida hans

FORSTÅR: Finn Aamodt syns noen av Lasse Kjus uttalelser er lite gjennomtenkte, men forstår hva han mener.