UCI åpner dopingsak mot Contador

Risikerer to års utestengelse.

ÅPNER DOPINGSAK: Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har formelt åpnet dopingsak mo Alberto Contador (i forgrunnen). Her under et kriteriumsritt i Oviedio 30. oktober.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paco Paredes
ÅPNER DOPINGSAK: Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har formelt åpnet dopingsak mo Alberto Contador (i forgrunnen). Her under et kriteriumsritt i Oviedio 30. oktober.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paco Paredes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dopingavsløringen av verdens beste etapperytter, Alberto Contador, er et steg nærmere en avgjørelse etter at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) mandag bekreftet at de nå vil åpne disiplinærsak mot den tredobbelte Tour de France-vinneren, melder nyhetsbyrået AFP.

- Etter en lang og omhyggelig gransking betrodd til høyt kvalifiserte WADA-eksperter, og tatt i betraktning all tilgjengelig informasjon, har UCI konkludert med at det nå bør åpnes en disiplinærsak mot Alberto Contador, heter det i en uttalelse fra UCI, gjengitt av cyclingnews.com.

Saken vil nå bli overlevert til det nasjonale sykkelforbundet i Spania, som skal avgjøre hvorvidt Contador skal straffes eller ikke.

- UCI har i dag sendt en anmodning til det spanske forbundet, som har kompetanse til å felle en dom i denne saken. Det er nå det nasjonale forbundets ansvar å avgjøre om Alberto Contador har brutt UCIs antidopingreglement.

Kritiske røster vil nok hevde at det er å sette bukken til havresekken, med tanke på dopinghistorikken og manglende utvist vilje til å rydde opp i spansk sykkelsport, men slik er prosedyren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer