RENVASKET: Sergio Henao har ikke lenger UCI på nakken (foto AFP/Scanpix).
RENVASKET: Sergio Henao har ikke lenger UCI på nakken (foto AFP/Scanpix).Vis mer

UCI avslutter blodverdi-etterforskning mot Sky-rytter

Kolombianeren kan returnere til konkurranse.

(procycling.no): Det internasjonale sykkelforbundet UCI har avsluttet etterforskningen av blodverdiene til Team Sky-rytter Sergio Henao. Kolombianeren har vært suspendert av laget mens revisjonen har funnet sted.  

Det var like før årets Flèche Wallonne at Henao ble plassert på sidelinjen. Den uavhengige antidopingenheten Athlete Passport Management Unit (APMU)  etterspurte da en klargjøring fra kolombianeren vedrørende hans biologiske pass. Blodverdiene som måtte forklares nærmere gjaldt perioden august 2011 til juni 2015.  

Etter at «uavhengige eksperter» har hørt Henaos forklaring og gjort sine konklusjoner, velger altså UCI og UCIs antidopingenhet (CADF) ikke å forfølge saken videre.  

Den 28 år gamle Sky-rytteren var også under sesongen 2014 suspendert mens en liknende etterforskning fant sted. Kolombianeren var da holdt borte fra ritt fra slutten av februar til midten av juni. Den gang igangsatte Team Sky en egen etterforskning av rytterens blodverdier. I samarbeid med Universitetet i Sheffield studerte man de fysiologiske virkingene av å bo i høyden, slik Henao gjør hjemme i Colombia.  

Det er ennå ikke kjent om Henao vil kjøre Critérium du Dauphiné eller Tour de Suisse, som forberedelse til en eventuell deltakelse i Tour de France.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.