Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vuelta a San Juan:

UCI bekrefter positiv dopingprøve på overraskelsesvinner

Gonzalo Najar positiv for CERA.

POSITIV: Gonzalo Najar har avgitt en positiv dopingprøve for CERA. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
POSITIV: Gonzalo Najar har avgitt en positiv dopingprøve for CERA. FOTO: Tim de Waele/Getty Images Vis mer

(procycling.no): Det var det argentinske nettstedet Ciclismo Internacional som først meldte at årets vinner av etapperittet Vuelta a San Juan, Gonzalo Najar, hadde testet positivt for CERA på søndag.

Mandag bekrefter det internasjonale sykkelforbundet (UCI) påstanden i en pressemelding.

Dopingtestene ble ifølge forbundet gjort på bakgrunn av etterretning og ble utført på rittets åpningsdag, den 21. januar, tidligere i år. Han avga en positivt prøve for CERA (Continuous erythropoietin receptor activator), gjerne omtalt som tredjegenerasjons EPO (Erytropoietin). Lagkameraten Gaston Emiliano Javier testet også positivt samme dag, men på et anabolt steroid.

Najar overrasket alle da han på overlegent vis vant rittets kongeetappe, den femte etappen til Alto de Colorado, med nesten to minutter - foran flere World Tour-ryttere. Han vant også rittet sammenlagt til slutt.

LES OGSÅ: Tolv ryttere positive for bloddoping på samme dag

24-åringen, som sykler for Sindicato de Empleados Publicos de San Juan, er et ganske ubeskrevet blad i internasjonal sykling, men har kjørt det argentinske etapperittet de siste tre sesongene - til relativt beskjedne plasseringer.

Begge rytterne er nå midlertidig suspendert og har rett på å få B-prøvene analysert. Laget deres risikerer også en 15 til 45 dager lang utestengelse, med to positive dopingprøver i løpet en en tolvmåneders periode.

Dette er den tredje og fjerde positive dopingprøven fra årets Vuelta a San Juan, etter at Ezequiel Falon og Ignacio Maldonado har testet positivt tidligere. Viser B-prøven til Najar seg positiv vil sammenlagtseieren i rittet gå til Oscar Sevilla (Medellin).

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media