- UCI er villig til å sparke ut sine beste ryttere

Kaggestad gleder seg over ny doping-runde med Contador.

GÅR IKKE FRI: Alberto Contador får sykle videre mens behandlingen av dopingsaken mot ham fortsetter. Her på vei ut av Saxo Bank-bussen foran 4. etappe av Katalonia Rundt i dag. Foto: AFP/JOSEP LAGO
GÅR IKKE FRI: Alberto Contador får sykle videre mens behandlingen av dopingsaken mot ham fortsetter. Her på vei ut av Saxo Bank-bussen foran 4. etappe av Katalonia Rundt i dag. Foto: AFP/JOSEP LAGOVis mer

(Dagbladet): Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) anket i dag den spanske dopingfrifinnelsen av tour-vinner Alberto Contador (28) til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Det overrasker TV2-ekspert og tidligere sykkelproff Mads Kaggestad.

- Jeg er litt overrasket, jeg trodde UCI og det spanske forbundet hadde tettere kommunikasjon og kjente til hverandres beslutninger, sier Kaggestad til Dagbladet.

Først og fremst mener han det er en tøff beslutning av UCI og leder Pat McQuaid.

- Det er et godt signal å gi, og jeg tror UCI er opptatt av det. De har fått skryt av antidopingbyråer, også i Norge. UCI viser at de er villige til å sparke ut sine beste ryttere. Og det svir, det sitter langt inne. Det koster å sparke ryttere som har størst markedsverdi. Jeg synes det er en modig avgjørelse, sier Kaggestad til Dagbladet.

Han tolker beslutningen som at forbundet vil fortsette vaskingen av idretten.

Enklest å frifinne - Jeg tror sykkelforbundet føler at dette er det enest riktige. Jeg tror McQuaid og UCI har innsett at de ikke kan godta dette. Det enkleste ville bare vært å frifinne ham, men sykkelsporten er i gang med en prosess for å rydde opp. Det er en ny generasjon på gang, og sporten er reinere enn noen gang.

- Tror du Contador har dopet seg?

- Det har jeg ikke lyst til å svare på. Nå får vi se hva utfallet av saken blir, om han finnes skyldig eller ikke. Nå har han testet positivt, og så får vi se om han klarer å bevise om det skjedde ved et uhell.

GLAD FOR OPPRENSNING: Mads Kaggestad, her fra sine dager som sykkelproff, håper UCI og CAS kommer til bunns i Contador-saken. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
GLAD FOR OPPRENSNING: Mads Kaggestad, her fra sine dager som sykkelproff, håper UCI og CAS kommer til bunns i Contador-saken. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer

28-åringen ble frikjent av det spanske sykkelforbundet etter at han først ble utstengt i ett år.

Nå må Contador legge fram sitt forsvar for CAS, han holder på at clenbuterol-funnet i dopingprøvene hans under Tour de France i 2010 skyldes et måltid med forurenset biffkjøtt.

Kaggestad har lagt merke til at flere utøvere har nådd fram med påstander om at clenbuterol-funn skyldes mat de har fått i seg. Blant annet ble danske Philip Nielsen trodd da han skyldte på meksikansk kjøtt.

Kjemiske rester av plast - Contadors sak vil trekke ut, og han har en ganske bra sak. Du ser at andre er frifunnet for samme stoff. Men det er ofte folk som har konkurrert i Sør-Amerika. Og det er sendt ut advarsler til folk som reise i Kina. Men det er noe annet med kjøttindustrien i Europa, sier Kaggestad.

Han tror at det også vil bli fokus på de kjemiske restene av plast som ble avslørt i ulike dopinglaboratorium, funnene er tolket som en indikasjon på bloddoping.

- Det er positivt hvis de kommer til bunns i dette, sånn at det ikke er noen tvil. Saken er at Contador har testet positivt. I tillegg er det sporene av plast som man ikke vet så mye om, sier Kaggestad

FÅR SKRYT: UCI-leder Pat McQuaid roses av Kaggestad. Her før start av Tour of Oman i februar. Foto: AFP/PASCAL GUYOT
FÅR SKRYT: UCI-leder Pat McQuaid roses av Kaggestad. Her før start av Tour of Oman i februar. Foto: AFP/PASCAL GUYOT Vis mer