SLAPP MED SKREKKEN: Saxo-Tinkoff og Bjarne Riis hadde en stund grunn til å frykte for lisensen, men den spanske sykkelstjernen Alberto Contador og resten av laget får nå god ro til å lade opp til sesongen. Foto: SCANPIX/AP/Thomas Sjorup
SLAPP MED SKREKKEN: Saxo-Tinkoff og Bjarne Riis hadde en stund grunn til å frykte for lisensen, men den spanske sykkelstjernen Alberto Contador og resten av laget får nå god ro til å lade opp til sesongen. Foto: SCANPIX/AP/Thomas SjorupVis mer

UCI gir Saxo-Tinkoff lisens, Kristoffs Katjusja får ikke

Opptur for Bjarne Riis.

Alexander Kristoffs russiske Katjusja-lag fikk ikke World Tour-lisens for neste sesong av UCI, mens Saxo-Tinkoff fikk beholde den ettertraktede lisensen.

Det til tross for at Bjarne Riis' lag ikke er sportslig kvalifisert.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) offentliggjorde de 18 World Tour-lagene mandag. Eneste endring fra sist sesong er at det nederlandske Argos-laget tar Katjusjas plass. Det russiske laget må håpe på at de får invitasjon fra arrangørene får å få delta i de store rittene kommende sesong.

Dermed kan den spanske sykkelstjernen Alberto Contador og resten av de danske laget i god tid forberede seg til kommende sesong. Med denne lisensen er laget også sikret deltakelse i de største sykkelrittene som Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España.

Det danske laget sto i fare for å miste denne lisensens fordi poengene som Contador sikret seg som vinner av årets Vuelta a España ikke talte med i rankingen.

Ifølge UCI-reglene blir ikke poengene til en dopingdømt syklist tellende i den sesongen han kommer tilbake.

Nå kan Contador, som ble fratatt Tour de France-seieren i 2010 på grunn av en positiv dopingprøve, satse for fullt mot den franske landveien neste sommer.

Han har også fått med seg noen forsterkninger på laget i australske Michael Rogers og tsjekkeren Roman Kreuziger.

Disse lagene har fått UCIs velsignelse: Ag2r (Frankrike), Argos (Nederland), Astana (Kasakhstan), BMC (USA), Cannondale (Italia), Euskatel (Spania), FDJ (Frankrike), Garmin (USA), Lampre (Italia), Lotto (Belgia), Movistar (Spania) Omega Pharma (Belgia), Orica (Australia), Rabobank (Nederland), Radioshack (USA), Saxo (Danmark), Sky (Storbritannia), Vacansoleil (Nederland).

(NTB)